úterý 1. března 2011

Versailles (referát)

Osmá část


VERSAILLES
Skupina vznikla v roce 2007 a byla založena zpěvákem Kamijem a kytaristou Hizakim. Skupina se pokoušela vytvořit absolutní souznění tónů a vyzualní stránky. Jejich první píseň The revenant choir je příběh z minulosti. Největší zajímavostí je, že když natáčeli první klip, neměli předem domluvené kostými. Každý si přinesl svůj a dohromady poskládali nádhernou scénu, při níž si časem našel každý své místo. Vocal- Kamijo, Lead Guitar- Hizaki, Rhytmic Guitar- Teru, Bass- Jasmine You, Drums- Yuki. Jejich klip se rozšířil po internetu vcelku rychle. Dostávali nabídky na zahraniční turné a rozhovory a nebylo jich zrovna málo. Další songy byly buď budoucností nebo minulostí předchozího songu the revenant choir. Jejich vzhled byl jako z dob minulých. Princeznou se stal Hizaki. Jeho chování na pódiu vystupování je velmi zženštilé a elegantní. Nikdy moc nemluvil a jednou prozradil proč. Jeho hlas je prý až příliš mužský a k jeho vzhledu se to nehodí.
Princem skupiny se stal zpěvák Kamijo. Jeho chování je občas až arogantní. Má úžasný hlas, i když předtím zpíval docela jinak a divně. Na počátku měl dlouhé vlasy a později krátké. Působí asi nejvyspěleji ze skupiny a s Hizakim se hodně objevují spolu.
Další je Teru ten se stal takovým dítětem nebo sluhou. Jeho bývalá skupina byla úplně rozdílná od té, kterou je Versailles. Vždy je plný energie a na vystoupení se velmi projevuje.
Potom takový bodygárd Yuki. Je hodně zamlklý a dává velmi najevo, když se nudí. Velmi často dělával blbosti s Jasminem.
A nakonec Jasmine You. Tohle je nejzajímavější osoba z celé skupiny. Dostal úlohu vědmy. Bývá tajemný, ale více v článku věnovaném jenom jemu.
Když se skupina dostala do zahraničí změnila si jméno z Versailles na Versailles Philharmonic Quinteet. Skupina zaujala velmi svým vzhledem a hudbou, která byla rocková, ale zároveň jemnější. Zrovna když byla téměř na vrcholu své slávy Jasmine You onemocněl a nakonec po dlouhém boji 9.8. 2009 zemřel. Po jeho smrti skupina pozastavila svoji tvorbu a hrozil rozpad. Asi o rok později vydali singl Serenade, který je věnován Jasminovi a jeho památce. Zcela se liší od všeho ostatního, co vydali. Nakonec se vydávají i na Tour a Baskytarou jim vypomáhá nejdříve baskytarista ze skupiny Matenrou Opera a později basák ze skupiny Cosmo, který se nakonec 27.října 2010 stává oficiálním členem. Vydává se singl Destiny for Lovers, který složil Kamijo. I když je nový baskytarista, Jasmine je stále jmenován. Vždy jej Kamijo jmenuje a ukáže na nebe i na programu je uváděn. Baskytarista se zatím moc neprojevuje a stále je některým fanouškům proti srsti- dokonce i mne- a co bude dál, se uvidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat