středa 9. února 2011

Malice Mizer (referát)

Čtvrtá část

MALICE MIZER
První základní kámen této skupiny položil známy módní návrhář a kytarista Mana společně se svým dobrým přítelem Közim. Tato skupina nese ve svém názvu odpověď na otázku: Co je člověk? A odpověď zní: zlomyslnost a mizerie (bída, utrpení). Skupina vznikla roku 1992 a prošla si třemi érami - změnami image a hudby - které se označují podle zpěváků jako: Tetsu éra, Gackt éra a Klaha éra.
Tetsu éra
V této etapě by se jejich styl hudby dal označit jako směs rocku a gothiky 80 let se silným klasickým zněním. Krátce po vydání jejich prvního oficiálního songu došlo k "výměně bubeníků" se skupinou Kneulid Romance. Roku 1994 za pomocí Many a nahrávací společnosti vydali své první album Memoire. Krátce po druhém vydání však zpěvák Tetsu z neznámých důvodů opustil skupinu a tak se Malice Mizer vydali hledat nového zpěváka.
Gackt éra
Po delší době neúspěšného hledání narazil Mana s Közim na Gackta Camui a právě tohle snad osudové setkání vyneslo Malice Mizer na vrchol slávy. Opět se velmi změnil jejich vzhled a styl hudby. Volili si barevnější a ne tak temné kostýmy a jejich hudba se stala romantičtější a celkově jemnější. Jejich vystoupení by se dalo občas označit i za divadelní hru kdy většinou Gackt hrál něco na způsob prince a Mana princezny. Roku 1996 vydali své druhé album a postupně nabírali na popularitě. Měli dokonce svůj vlastní pořad na radio avšak roku 1999 se přes všechny úspěchy Gackt rozhodl odejít a rozjet svou sólovou kariéru. Po pár měsíců po odchodu Gackta zemřel bubeník Kami pravděpodobně na subarachnoidalní krvácení do mozku. Říká se, že právě Kamiho smrt vedla Gackta k rozhodnutí opustit skupinu.
Klaha éra
I bez zpěváka Malice Mizer pracovala nad novými singly a novým albem avšak brzy si do svého týmu vybrali nového zpěváka Klahu. Tato událost opět přenesla další změny i do skupiny a to ne jen ze strany hudební ale i vzhledové. Skupina se znova vrátila ke gothic klasického znění a převážně tmavým barvám. Roku 2000 vydali poslední album Bara no Seidou a později natočili svůj vlastní němý film inspirovaný Draculou a dalšími upírskými historkami. I přes velký úspěch se však roku 2001 rozhodli ukončit skupinu.

(Psala Kitsune)

Žádné komentáře:

Okomentovat