úterý 21. prosince 2010

Risuki... hlubší zamyšlení nad jeho existencí

Hlubší zamyšlení nad Risukiho existencí...


Proč vlastně vznikl? Odpověď je prostá. Tehdy ¨to bylo hlavně proto, aby se něco dělo. Prvně se objevil jako záporná postava, kterých moc nevyužívám. Tehdy to byl srdcem démon, ale tato etapa již dávno byla zapomenuta a jeho vlastnosti z tehdejší doby se postupně vypařily a zůstal jen otisk jejich dřívější přítomnosti. Tehdy jsem jej po několika týdnech vyloučila z příběhu, nač u sebe ponechávat ty špatné že?

O několik měsíců později mé nitro, část kterou jsem mu již tehdy přiřadila se ozvala a donutila mne jej tam vrátit, nyní již ne tolik zlého. Celkově za těch pár měsíců jeho nitrem prošla změna. Už si nebyl tolik sebejistý jako na začátku, ale postupně se projevovala ta slabší- skutečná stránka. Na začátku měl krátké vlasy rusé, ouška a ocásek veverky. ano, kdo ví co mne to tehdy pomátlo, ale zvolila jsem veverku. Pomalu procházel změnou jak v chování tak ve vzhledu. Malování, dívčí rifle a mikiny-sukně v zásadě odmítal- doplňky. Jeho povaha byla plachá a nedůvěřivá vůči ostatním. Bál se navázáním bližšího kontaktu a nevěřil.

Těžko říci kdy, ale nedávno jsem jej začala rozvíjet a Risuki opět prochází velkou změnou. Odstartovalo to snad mé rozpoložení a ten strach, že jeho část ztrácím. Opět prochází velkou změnou. Už se mnohem více podobá dítěti než až přespříliš dospělému. Začíná se více vykreslovat jeho minulost, která není nijak potěšující. Je to něco jako dítě války, vlastně celkově jeho postava je dosti ovlivněna učivem z dějepisu. Jeho rodiče byli zabiti a on sám byl nucen pracovat v něčem jako v pracovních táborech. Je to sice divné, ale takto jsem si to jednou vykreslila a tak to zůstalo. Bylo mu tehdy 4 roky když jej rozdělili od rodiny. Při práci v jedné z domácností se poznal s dívkou. Stali se kamarády, ale později byli rozděleni, když se jim povedlo utéci. Dívka později zemřela a Risukiho to dosti vzalo. On sám se podruhé dostal do rukou nepřátelům a opět byl tak trochu mučen. V této třetí etapě, kde stále probíhá vývojem se jeho vlastnosti i mění. Začíná se projevovat to, že má i psychycké problémy i když se ot nezdá a že jej dost rozhodí. Zjišťuje se, že má i vyvinutější smysly a když jej někdo zradí moc mu poté nevěří. Začíná se stranit společnosti ostatních démonů a pomalu si zvyká na to, že je opečováván. Jeho vzhled se změnil a nosí šaty a má dlouhé vlnité vlasy stále rusé barvy.

Jeho existence nikdy nebyla tak hluboká, ale časem se otiskla mi do duše a již bez něj bych nedokázala být. On vychytal mou psychyckou slabost a navíc on je hlavní postava, která byla ovlivněna příběhem ,,V očích panenek" co jsem nedávno dočetla. Byl to nádherný příběh ale se smutným koncem, ale Risuki neskončí jen tak, jenom je tím velmi ovlivněn, ale přesto je to stále originální postava. Jeho příběh doposud neskončil, ale on sice tráví chvíle sám, ale k životu potřebuje někoho blízkého kdo je stále s ním...kdysi jsem si jej hodně představovala někde na zámku u nějakého šlechtice... má to takový příběh už dlouho něco takového mám na mysli.....

Žádné komentáře:

Okomentovat