sobota 13. listopadu 2010

První pomoc aneb nejde zde o alkohol

Nekinin mozek není momentálně schopen vymyslet lepší nadpis.

První pomoc. Nejedná se o alkohol, jak by někdo říkal, ale o první pomoc, Resuscitaci a podobně. Dneska jsme měli praxi. Ve středu jsme měli tu teoretickou část a dneska tu praktickou. Přišli k nám z červeného kříže a ukazovali jsme si a povídali. Mne to docela zajímalo to vážně. Největší sranda byla, jak jsme měli dýchat do toho gumového panáka. Naše děcka...oh my Gackt!
Větší blbce jsem vážně neviděla. točila jsem dokonce jak jsme si zkoušeli, jak se chovat ke zraněnému, jak jej kontrolujeme když je v bezvědomí a tak. Ta videa vážně stojí za to.
Dokonce nám ukazovali, co dělat, když vám vypadávají střeva. Byla to pěkná ukázka a já si vážně hodně zapamatovala. Je to dobré umět první pomoc ať si každý říká co chce.

Právě čtu opět knihu od Cyrila Valšíka. Váš kluk (srdíčko) prostitut?
Tato kniha je napsaná podle pravdy. Hrozně smutná a plná kruté reality. Zkuste se někdy zamyslet nad pravdivými příběhy. Vy co si vklidu žijete a přesto si stěžujete! A co oni? Většinou ani neměli co jíst a tak museli i když proti srsti hrát i v pornofilmech. Je to napsané krutě a upřímně a mi se velmi líbí. Někdy na ni napíši recenzi.

Před nedávnem jsem četla další knihu od něj (Bude) Vaše dítě vrah?

Taky velmi krásná knížka, ale nyní již s vymyšleným příběhem. Spisovatel se zabývá otázkou, jak se z obyčejného kluka či dívky může stát vrah. Za jakých okolností a proč? Je tam toho plno a opět je zde zapletena i homosexualita, ale netýká se hlavního hrdiny.

Možná si myslíte, že to čtu pouze kvůli homosexualitě, ale věřte mi, já ani nevěděla, že u té druhé knihy o ní něco je. Sice nemohu zapřít, že je to zpříjemnění, ale doopravdy mne zajímá hodně ten příběh. Jen je mi líto, že tam není víc o Mičanovi. Chtěla bych něco více vědět o jeho myšlenkách. Ano a to dosti. Jestli měl Brejkyho rád, proč pomáhal i Ronaldovi, jaký je jeho příběh a podobně. Je mi líto, že to není více rozvedeno.

Pro dnešek asi zápis skončím. Kdo ví kdy se zase ozvu, zatím jsem ani s povídkami moc nepostoupila, ale rozhodně jsem četla mnoho zajímavých povídek. Nejlepší ovšam na www.best-iar.blog.cz Noc ve třech... Tomu se vážně až nedalo smát. Vážně skvělé rozjasnění dne.


Prozatím nashledanou Neki ver Leth

(Ještě snad něco k desingu: Miluji podzim a poslední dobouz veverky mi zatemnili mysl xD)

Žádné komentáře:

Okomentovat