čtvrtek 2. srpna 2012

Report (1),,,

...from...



...the Egypt.


23. 7. 2012 22:38 – První den. Teda první večer. Ale mohla bych začít tím, jak jsme vůbec letěli a celkově bych mohla na pár okamžiků zavítat i do Ostravy. Jak tento den začal? Asi tím, že jsem šla spát kdesi kolem půl 2 ráno. Psala jsem si ještě na chvíli s Aru a poslouchala střídavě hudbu a střídavě se dívala na Sběratelé kostí, i když ony díly jsem viděla nedávno. Potom jsem konečně šla spát a překvapivě jsem usnula celkem rychle. Buzení bylo kolem 8 ráno. Babička ještě předtím cosi hledala a ono typické bouchání šuplíků mne vzbudilo. Nachystala jsem se, sbalila šminky, oblékla se a učesala. Zjistila jsem, že máme čas ještě kolem 1 hodiny. Využila jsem to chvíli na to, abych naposledy projela facebook. A pak přijela mamka. Vypla jsem netbook, zavřela jej do batohu a nastoupila do auta. Jeli jsme vcelku dlouho a já si pouštěla hudbu nevnímajíc okolí. A pak přišlo na řadu letiště. Vidět první letadlo ve mne zanechalo jemné mravenčení. Ani nevím co říci dál. Byli jsme odbaveni, kde jsem musela vytáhnout netbook a nechat jej projet skenerem a následně jsme vykročili k bufetům. Tam jsem si z automatu dala horkou čokoládu, džus a čipsy. A pak to začalo. Povedlo se mi nechat si na záchodě prstýnek s motýlkem. Už jsem se s ním rozloučila, ale hodně mne to mrzí. Venku před letadlem mi vítr strhl z vlasů mašli. Nastoupili jsme do letadla a vzlétly. Start je pro mne asi nejtěžší chvíle. Jsem nervózní, ale jakmile jsme dosáhli stálé výšky, uklidnila jsem se. Zapnula jsem netbook s tím, že se se sestrou budeme dívat na Sběratelé kostí, ale padlo to, protože začali podávat jídlo. Po jídle – které bylo dobré, bramborová kaše s uzeným masem – jsem si netbook zapnula sama a poslouchala hudbu a projížděla fotky co jsem měla ve složkách. Nebyla jsem sama, kdo měl netbook.
Let byl… klidný. Až na pár turbulencí a to, že mi byla neskutečná zima. Slzely mi oči a měla jsem studené prsty.
Přistání proběhlo v klidu taky. Jenom jsme se u pasovky zdrželi, protože měli zprovozněnou pouze jednu přepážku. Jeden z kontrolorů mi dokonce zabavil pas, aby mne pozlobil. Nevím, co na mne viděli nebo tak. Ale pobavila jsem se. A hlavně teda můj děda.
Cesta autobusem do hotelu Akassia byla dlouhá. Ale zase zajímavá. Skutečně. Na jedné straně cesty bylo pouze prašno, odpadky, zříceniny atd. a druhou stranu hladily vlny moře. Bylo to takové zvláštní! Vždy říkám, že v Egyptě není nic nic nic a potom najednou plno domů a hotelových komplexů. Prostě odnikud přijedete někam. Ale to tak není pravda. Čím více se přibližujete městu, tím více se objevují palmy a odpadky.  Byla to taková krásná idylka. Těším se, až za těch asi 9 dní pojedeme zpět ještě za tmy. Hrála mi písnička Angel with a shotgun. A celé to prostředí se k tomu tak hodilo! Páni, stálo to za to.
Hotel… ten je obrovský. Je to něco na způsob zámku! Dokonce některé budovy mají věžičky. A plno bazénů a ty zahrady! A jídlo xD. Ano, já abych se nezmínila. Avšak vaří tu dobře, i když jsem tuším viděla, že někde se podávají žabí stehýnka. Ne, děkuji. A miluji jejich zákusky xD. A mají tady takové to maličké hrozno, hodně sladké.
Potom jsme se vrátili na pokoj vybalit. Což zase tak dlouho netrvalo. Poté jsme se rozhodli, že se vrátíme zpět na program. Místo toho jsme se ale prošli k moři. Mám z něho respekt. Hlavně v noci, když nevidím, co je v něm. Docela mne to děsilo, ale zároveň jsem za to byla ráda. Je škoda, že jsem nevzala ten foťák. Stálo by to za to. Snad teda příště. Udělali jsme si procházku po areálu, aniž bychom našli to, co jsme chtěli.
Momentálně tady sedím a píšu, ale již za chvíli se seberu a jdu spát. Jsem hodně unavená a zítra budu ještě více. Ale hodlám tyto krátké reporty psát každý den. Poctivě. Chci to potom dát na blogspot těm, co se o to zajímají. Přece jenom kdo chce, se mne sice zeptá, ale nemohu si pamatovat vše. Navíc pocity vyblednou. Takže, takto to bude nejlepší. Babička mi sice netbook moc nedovoluje, avšak zjistila jsem, že hlavní wifi nemají heslovanou. Tudíž se možná na balkóně připojím xD. Ale nevím, jak to bude fungovat. Každopádně mi hlavou víří tolik myšlenek. Navíc mi cosi připomíná, že bych měla jít dělat cosi jiného, ale na to jsem až příliš unavená. Jsem zvědavá, jestli se do toho vůbec za celou dovolenou pustím. Kdyžtak v česku, protože v letadle mne otravuje sestřička, ale zase si užijeme trochu té srandy.
Páni, fakt už půjdu spát. Ty dny bez spánku se na mne podepsaly. Zítra asi usnu u vody.
Takže dneškem přeji dobrou noc.

6 komentářů:

  1. Zbytečně jsem tě zdržovala že? xD možná by jsi nebýt mě šla spát přeci jen dříve :D
    A ty myslíš ten prstýnek z Levných knih, že? Jo, ten mám já zase schovaný kdesi rozpadlý, ulomilo se mu jedno křídlo =.=
    Let jsi zvládla v pohodě, jak vidím :D to je dobře, já už to vůbec nevnímám, přijde mi to tak automatické a ty vzlety a přistání mám docela ráda, je to takový zvláštní pocit :D jak se říká, žaludek ti lítá v břiše xD
    A ano, to mě také vždy fascinovala na Egyptě. Jak je tam nic a najednou něco :D
    A ten hotel vypadá fakt luxusně! Co si já vzpomínám, tak posledně jsme s rodinkou byli v hotelu Tropitel Naama Bay, taky dost luxusní a obrovský. Měl i tu výhodu, že byl hned naproti obchodního centra a kolem to tam fakt žilo :)
    Mimojiné jsem ještě jen tak chtěla zmínit, že v tom tvém hotelu by se mi dobře poslouchali ty dvě poslední vydané písničky od "Kaya", hlavně Babylon :D protože jak tak koukám na různé fotky, no ani nemluvím :D
    A přesně vím, o jakou věc to jde, co jsi chtěla jít dělat, jsem zvědavá, jestli jsi s tím za tu dovolenou nějak hnula :D
    A spánek u vody v tom teple pod slunečníkem a s puštěnými písničkami ve sluchátkách, to jsem vždy milovala! Tohle ti na tom závidím fakt úplně nejvíce! :D

    Ps: chci co nejdříve další report! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne stejně jsem usla asi po půl hodině. Mám problémy se spánkem :D
      Let na to jsem zvyklá přece už lítám od mala téměř. Několik let určitě, jenom jsem prostě po 2 letech opět seděla v letadle. Mám k němu jenom respekt xD.
      Jo ten z levných knih.
      Jo hotel celkem fajn, ale... nemá to na Turecko. Byli jsme hodně odříznutí od okolí nejbližší nemocnice byla 20 kilometrů xD.
      Já miluji jenom to moře. Jinak to slunko a slunečníky a to horko xD. Jde mi fakt spíše o moře. A ano kvůli tobě to dám možná už dnes xD.

      Vymazat
    2. Také, mám zapnutý tzv. netopýří mód xD
      Jo to chápu, já jen, že když lítám skoro pořád, tak to tak nějak už vůbec neberu, ale zase když mám letos pauzu, tak jsem zvědavá na příští rok, pokud se něco bude dít :D
      Jo, mě to přišlo no, když jsem se dívala na fotky toho hotelu, ale zase by to byla zajímavá zkušenost, protože já vždy byla jen v takových těch rušnějších hotelech, kde kousek jezdívali auta a tak :D ne že by to šlo slyšet, ale prostě jsem nikdy nebyla nějak moc daleko a jak ty říkáš, odříznutá od okolí :D

      Vymazat
    3. Já jsem právěže tu samotu a klid milovala. Nikde téměř nic. Stojí to za to zkusit jít jednou na místo, kde ještě turistika není tolik rozšířená.

      Vymazat
  2. Jak popisuješ to balení a vstávání brzy tak úplně cítím takové to vzrušení z cesty. :D Celkem ti to závidím muselo to být nádherné. Já mám tolik míst kde bych se chtěla někdy v dospělosti podívat tak snad se mi to vyplní. Těším se na fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se někdy chtěla sebrat a jet s tebou někam k moři. Ale o tom bude i výpis v další části reportu :) Fotky ti ukážu všechny, na blog dám jenom některé xD
      Jo měla jsme to vzrušení z cesty, mám ho ráda. Ale ještě více miluji vzrušení z cesty, když máš jet autem nebo autobusem přes noc. Podle mne je tohle větší dobrodružství. Dookonce se mi ani pořádně nechtělo jít spát :)

      Vymazat