neděle 24. června 2012

Mohu se bavit...

...i když... (AKTUALIZACE FOTEK 26.6.)




...nepiju alkohol.


Co jsem sllíbila, opět jsem nedodržela. Shopping nikde, fotky taky nic a sama nevím co všechno. Ale dneska čekejte alespoň ještě jeden krátký článeček. A ne o mne....


Tak. Jsem unavená, ale spát už nemůžu, tak se vypíšu. Začneme pátkem.

Výlet do Brna

Vstávala jsem v 6. Docela jsem se i těšila, protože jsem jela na výlet poprvé se třídou, kde mám docela fajn kamarádky. Na nádraží - ve Svinově - jsem byla poměrně brzo, tak něco málo po 7. hodině. Sraz byl 7:35. Čekala jsem, že budu první, ale když jsem tak obcházela onu prosklenou budovu, tak jsem si všimla Míši. Moje velmi dobrá kamarádka, která se přistěhovala z Prahy. Tak jsme spolu kecali. Poté jsme si všimli další skupinky v čele s naší třídní učitelkou. Přemístili jsme se k nim a začali si povídat. Postupně docházeli všichni a my řešili kupéčka. Když dorazila i Verča - také se dívá na SPN - a Kiki, tak jsme byli komplet a společně s 1.A třídou jsme se rozešli na nástupiště. Odjížděli jsme úplně z posledního. Vlak přijel s 20 minutovým zpožděním.
Okamžitě jsme zaujmuli kupéčko s místenkami 31 až 36. Byly tam ale dva kluci - ne od nás ze třídy - co odmítli uvolnit místo. A co bylo horší, kouřili tam marihuanu. Míša jednoho z nich poprosila, jestli by alespoň neotevřel okno. A on jí odpověděl: ,,Já už toho nejsem schopen." Naštěstí si jich všimla učitelka s výpravčí a vyhodili je. Museli tam kouřit hodně dlouho, protože jsem skutečně cosi cítila a začala mne neskutečně bolet hlava. Ano, mi vadí i cigaretový kouř.
Jen co jsme vyvětrali jsme se pohodlně natáhly. Já s Verčou jsme poslouchali písničky a bavili se o Supernatural a hercích. Míša a Kiki leželi na sedadlech a poslouchali každá svojí hudbu. Pak jsme se nějak rozkecali o všem možném a sluchátka byla odložena. Křičeli jsme, smáli jsme se, žrali, zpívali si, dělali bordel. Jo cesta tam byla fajn. Dokonce jsme s Verčou zapnuli písničku Eye of Tiger a zkoušeli napodobit Jensena.

Taky jsme si tam i trochu zatancovali a poslední asi 3 zastávky jsme spíše prokecali A snažili se uklidnit.

V Brně jsem už jednou byla, a tak jsem si vše docela pamatovala. První zastávka byl Špilberk a kasamety. Prošli jsme je a upřímě, nebylo to nic pěkného. Místa, kde umírali vězni, zima, nátlak zatuchlého vzduchu. Ale bylo to poučné a nerada bych se tam někdy musela znova vrátit. Průvodce říkal, že tam politici někdy mívají diskotéky. Neumím si to představit.
Další zastávkou byla prohlídka násměstí a pár ulic Brna a následně hrobka kapucínů. Jo i tam už jsem jednou byla. Nepříjemné. Mrtvoly v rakvích, plno latinských vět a slov, životopisy a nápis: ,,To co jste vy, byli jsme i my. To co jsme my, budete i vy." Tento nápis mám vyrytý v hlavě a nemohu se ho tak nějak zbavit.
Od tama jsem velmi ráda potom vypadla. Chvíli jsme si hráli s fontánkou před vchodem, než nám byl ohlášen rozchod a nadiktován sraz před nádražím o půl 5. Vzhledem k tomu, že bylo teprve krátce po 1 hodině, tak to bylo fajn. První zastávka byla KFC. Jo měli jsme hlad.
Usadili jsme se v prvním patře na pohodlných sedačkách a postupně si šli objednat. Já měla B-smart max. Kuře Kentuchy - jestli se to tak píše - hranolky a Longer. Pití vzala Míša. Ta měla zase strippers a taky to kuře. Verča jenom Longer, protože neměla moc hlad a Kikina jenom zeleninový salát, protože prý takový hnus jíst nebude. Tak já nevím.
Střídavě jsme chodili pro pití a dopadlo to tak, že jsme tam strávili snad celou hodinu. Ještě jsme Kiki poslali pro Sprite nebo 7up, že nevíme jak tomu říkají tady a ona nám oznámila, že to tam nemají. Zvláštní, že když jsme šli potom pro pití já a Verča, tak se tam na lístku na nás smál nápis 7UP. Tak co si o tom myslíme, že. No...
Pak jsme se vydali najít nějaký supermarket, aby si Kikina mohla koupit něco ,,normálního" k jídlu. Nevim ani, jestli to udělala, protože jsme se odpojili a šli jsme do obchodu se slevněnými věcmi. A koupila jsem ségře kuličku s nápisem ,,Super Ségra". Jo to se jí líbilo. A pak jsme zaparkovali do obchodu se sladkými bonbónami. Měli tam všechno hrozně levné a tak jsem koupila domů kornout s mixem a balíček lékorek v cukru.
Potom jsme se konečně přemístili na vaňkovku a k ťamíkům. Tam byl jeden asiat, co nám nabízel chlupatá pouta a umělá prsa, prý jestli nechceme vyzkoušet. Marně jsem někde hledala něco zajímavého pro sebe nebo Kitsu. Nic.. Jenom jsem uviděla nádherné balerínky. Byly bílé a vepředu měli vyšitou pavučinu a na špičce byl našitý stříbrný pavouk. Moc krásné, ale taky nesmírně drahé a ještě ani nebyly pohodlné.
Začalo se schylovat k půl 5 a tak jsme se přesunuly na schody před nástupištěm. Dohnala nás Lenka a pár dalších holek.
Evidentně musela být nějaká akce, protože jsme objevili plno zajímavých lidí. Jako třeba dva muže oblečené jako ve středověku s kytarou a klávesami, lidi se štíty, dívku s nádhernými modrými vlasy, dívku blondýnku s pothanýma legínama naprosto úžasnýma fialovýma kraťasama a černým tílkem trochu do VK stylu a kabelkou fialovou s leopardím vzorem a vlasy tupírované. Škoda že byla tak daleko a já si ji nestihla vyfotit.
Potom dorazili všichni a jako poslední učitelky.
Vlak přijel tentokráte včas. Ale nastaly komplikace. Nikdo nevěděl jak si máme sednout, plno lidí nerespektovali čísla, co jsme měli udělené.
Nakonec jsme skončili s klukama z 1.A, ale zase tak strašné to nebylo. Míša a Kikina probírali s jedním z nich kluky a jak na ně musí a jací jsou kluci z jejich třídy a jak je sbalit. Já se docela bavila posloucháním jich a částečně mp3 a Verča ta pouze poslouchala mp3 a četla v mobilu povídku ,,Pekelná hra".
Ve vlaku bylo nesnesitelné horko a tehdy jsem se odstrojila. Vlasy jsem si rozpustila, vytáhla z nich umělou kytku - díky za půjčení Georgi -  a vlasy dala do obyčejného culíku. Stáhla si síťované punčochy a byla jenom v kraťasech.
Dožrali jsme poslední zásoby a vydali se domů. Do tramvaje jsem nastupovala sama. Neměla jsem chuť na společnost. Třídila jsem si myšlenky.
Když jsem přijela domů, tak mi babička řekla, že pojedem do Staříče, ale že musíme počkat na taťku. Nechápu, proč jsme i s ním nepřespali u babičky a na durhý den ráno jeli. No to je jedno. Tak jsem unavená jela do Staříče. Ale bylo fajn. Hráli jsme si s koťaty.



Den Obce Staříč 

Tohle byl docela fajn den. Jo a unavený den. Celé dopoledne bylo akové odpočiňkové. Spala jsem do 11 a pak jsem pomáhala v cukrárně. Ve 4 hodiny jsme šli na vystoupení. Bohužel byl změněn program a Lenka měla vystupovat až večer.
Ale vystupovali malý z aerobiku a pak tanečnice No Comment. Bože... to jste neviděli! Tancování jejich nic moc. To teda, jako každý šel jinak, rytmus nic.Ale zmalované s prominutím jak Kurvy. Kostými řvavé a nevkusné s puntíkama s odpadávajícími mašlemi a ozdobami, návleky stříbrné s kombinacé fosforově oranžové a žluté. 10leté holky namalované rudé rty, stíny až k obočí, dlouhé umělé řasy, nagelované a nalakované, postoje, kde špulí rty, vystrkují zadek a prsa - které nemají... No...
To jsou taneční soutěže. Mamka říkala, že když byla se sestrou na soutěži, tak tam prý 7leté holky tancovali na podpatkách a namalované.
Prohlásila jsem, že když neumí tancovat snaží se to vyrovnat oblečením. Ten trikot co měli... no... Je to škoda, že takto zmalují malé holky. A upřímě, ty holky jsou tak namyšlené!!! Ano, jedna chodí s mojí sestrou do třídy - 10 let - a je to dcera učitelky a dostala se do No coment jenom kvůli protekci. Dokonce i na počítačovou školu se dostala z protekce, i když přijímačky neudělala. Lenka je dělat musela a udělala.
No, ale jinak....
Tak potom jsme s babičkou jeli do Hošťálkovic odvést koťata. Vzala si nakonec obě. Teď mi docela chybí, ale v pondělí jdu za nimi, tak jsem na ně zvědavá.
Noo a kvůli tomu jsem zmeškala vystoupení sestry. A štve mne to!
Chvíli jsem tam s mamkou seděla a pak šla zpět za babičkou. Zamkli jsme, uklidili a šli opět za nimi. Bavila jsem se se sousedama, dala jsem si výbornou svíčkovou s masem z divočáka. Byla sice trochu více kořeněná, ale byla výborná!!! I to maso mi nevadilo.
Pak mi začala být zima, tak jsem se sebrala a i s klíčema jsem šla domů se převlíct. Vyčesala jsem si vysoký culík, převlékla se do černočervené, vzala svetr, půjčila si od mamky naprosto nádherné tenisky - lituji, že jsem si je tehdy nepořídila sama taky - a přibrala Lence legíny a mikinu. Rozloučila jsem se s Tessinkou, Maxem a králíky - jo a máme nového králíka Wendy - a šla zpět za nimi.
Kolem 8 hodiny nás opustila babička s Lenkou. Dospělí už měli trochu v žíle, když začala hrát hudba. Začalo se stmívat. Sousedka mne a mamku vytáhla na parket a nakonec jsme skončili hned pod pódium a tancovali. Hráli starší hity, ale hráli docela rychlejší skladby. Mám ráda Kabáty - a nestydím se za to! - a tak jsem na ně tancovala. Majka měla z nás v sobě asi nejvíce a tak tam trsala boso a naprosto odvážně. Já se taky trochu rozdováděla. Jenom doufám, že mne nikdo netočil, protože tancovat neumím, ale ráda si to užívám. Doufám, že přes léto bude něco podobného a že to tam zase rozjedeme, třeba i s Kitsu, i když vím, že ona na takové věci není. Nebo někam zajdu s holkama ze třídy, to je jedno, ale už mám slíbený hasičský ples. Tak doufám, že to tam rozjedeme xD.
Jsem asi trochu dost trapná co? Takové zájmy. Ale nepiju.. nikdy... a hlídám si co dělám. Ono je to takové jistější. Bolí mne po včerejšku za krkem. Z mého ulízaného culíku se ani nevím kdy stala změť rozvířených vlasů, které mi padaly do obličeje. Sice mi záleží trohcu na tom, jak se ostatní na mne dívají, když tančím, ale vzhledem k tomu, že tam staré babky tančili na rock'n'roll a tak, byla jsme v pohodě. Na vesnici vás nikdo neodsuzuje. Nikdo a to je fajn.
Tak jsme přišli domů něco kolem půl 12 v noci - mamka musela do práce ráno a já sama jsem byla ještě po tom Brně unavená a usínala ve stoje - a ve 12:15 jsem konečně šla spát. Byla jsem unavená a hodně mne bolelo za krkem.

Dneska

Dneska mne bolí za krkem. A to hodně. Mám pocit, že s ním nemohu pohnout, ale jsem nějakým způsobem stále unavená, i když jsem vstávala skutečně pozdě. Ale co se dá dělat. Těším se... dneska se půjdu asi podívat do starého bytu. JEstli bude čas. Moc to pro mne znamená.


Tak to je asi vše.

Děkuji všem, co měli čas a odvahu tohle všechno přečíst.

PS: Chodíte někdy na zábavy? A chtěli byste?

 (Moje tři kamarádky zleva - Míša, Kiki a Verča)
 Náš červík na okně... už ani nevím proč jsme ho tam dali.
 Fotka v zrcadle ve vlaku. Pěkně uťapané zrcadlo.
 A první pohled na Brno.
 Fotka z náměstí, kterým jsme jenom procházeli.
 Náhled do jedné z ulic.
 Náhled do další ulice
 Hodně mne zaujaly ty sochy. Proto jsem je fotila.
 Tohle byla tuším radnice? Ale nejsem si jistá.
 Velmi zajímavé dveře... téměř bych mohla říct brána
 Jedna z výšlapu na Špilberk.
 Cedule na Špilberku
 Ustupte, prochází 1.E!
 Až později jsem si uvědomila, že ta budova jsou toalety.
 Výhled... neměla jsem moc času to nějak nastavovat a pokoušet se lépe fotit. Jenom jsme to tak nějak prosvištěli.
 Další výhled
 Ano... jsou stejné jako já. Nikdy nevynecháme možnost posadit se na dělo nebo něco takového.
 A konečně taky moje fotka co? Mé fotky jsem zestručnila. Takže tady já a Veruš - Supernatural's fans.
 Teď si nepamatuji, jestli jsem fotila ten výhled nebo ten strom.
 Nevím jak bych to nazvala, každopádně se mi to líbilo.
 Chtěla jsem vyfotit výhled, ale Kiki mi trochu překážela.
 Dav našich děcek... lidé nám skutečně šli z cesty.
 A konečně nás někdo zavřel do podzemí...
 Tohle je ,,krysí kanál" podle legendy tam připoutávaly vězně a nechaly je ožírat krysami, ale podle průvodčího tento kanál sloužil pouze k odvodu dešťové vody nikoli k věznění.
 Přecházíme do kasemat.
 A takto prý nějak vypadala kuchyň pro vězně. Je vybudováná do zdi, takže celá místnost je pouze ve zdi, nemusely se jiné zdi stavět jenom do té jedné vybourat díra.
 Zvonkohra, díky které jsem ohluchla, protože když to začalo zvonit, stála jsem přímo pod ní
 Jedna moje bonusová fotka outfitu.
 Opět jedna přímo z města....
 Kouřící značka... ne tohle v Ostravě doopravdy nemáme - a podle Míši ani v Praze ne.
 Tento dům se mi něčím zalíbil.
 A naše parta. Jak si můžete všimnout, Míša a Verča jsou malé. Kiki ta je vysoká - ne jako já - ale zrovna se skrčila. A já jsem tam ten mrakodrap!
 Velké bábovičky z písku.
 Před hrobkou Kapucínů bya fontánka...
 ...takže všichni do jednoho jsme si v ní močili ruce.
 Jablíčko...
 ...mušle.
 A fotka jídla. Takto pitvám Longra. Ano, já prostě to zelené jíst nehodlám.
Holky na obědě.
 Stále pitvám Longra....
 A jedna fotka kde jím fast food xD. Abyste mi netvrdili, že nejím a jenom si s jídlem hraju.
 I Míša jí....
 A opět jedna kde poctivě papám.
 A tohle po nás zbylo...
 Docela mne tohle zaujalo. Potkala jsem jich více. Prostě lidské stojany pro reklamy.
 Nemohla jsem si odpustit vyfocení této zajímavé slečny - co stojí u stánku - měla krásné vlasy. Ještě jsem viděla jednu, ale bohužel mi velmi rychle zmizela v davu.
 Já a Lenka. Taky má mladší sestru a neustále řešíme jaké to má svoje výhody a nevýhody. V Anglii budu s ní na pokoji xD.
 Litovala jsem, že to nebyla lepící páska. Skutečně byla nejukecanější z nás všech.
 A tuhle fotku jsem si taky nemohla odpustit. Něčím mne hrozně zaujali a jsem ráda, že jsem se odvážila je vyfotit, protože pak mi zmizeli kdesi v tramvaji.
 A jedna fotka z rychlíku na chodbě. Zpátky jsem moc nefotila. Bylo horko a byla jsem odstrojené. Po příjezdu ale byla v Ostravě kosa.
 A nakonec dva naší společníci v kupéčku. Ten nalevo s Míšou a Kiki řešil jak sbalit kterého kluka z jejich třídy a takové věci. Já se u toho alespoň zasmála.


(PS: možná proběhne ještě jedna aktualizace fotek, kdy přidám z vystoupení od No Coment jak jsem o nich psala ve Dni Obce Staříč...)

8 komentářů:

  1. Tyhle články miluju! :D

    Supernatural, mám z vás radost, dámy. A jako Jensena tě chci určitě někdy vidět!!! :D

    Je to kuře Kentucky a přestože to chutná skvěle, původu těch kuřat vůbec nevěřím a raději to ani moc nejím, když nemusím. :P Takže Kikinu nebo kdo to byl docela chápu. :D

    A hru s koťátky ti závidím, můj Haido už se tu jen povaluje a hrát si nechce. Asi stárne. :D

    ...A musím říct, že se mi hrozně líbí styl, jakým píšeš. Hlavně jak to je celé spisovné, ale při každé zmínce o jídle někdo prostě ,,žere" :D
    Ale i tak je to takové milé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš Johanko, kdyby jsi tam byla s náma taky řekneš, že žereme xD.
      Jo to my máme akční koťata, ale už jsme je dali pryč a maminka jejich si moc hrát nechce že.
      Jo já vím, ale věřím tomu více než v McDonaldu. Taky si na to moc nepotrpím, ale nic jiného v okolí nebylo, ale taky jsem tam teď byla po dlouhé době. Ae Kiki... no ona je pouze na zdravou výživu a někdy s tím leze na nervy.
      Jo jo... někdy se musíme sejít a třeba pokecat. Momentálně mám Supernatural plnou hlavu a nemohu se toho zbavit.

      A díky, já prostě neumím psát stručně a jsem si vědoma, že slovo žere používám často. Příště to omezím :D. Ale díky žes byla ochotna si to přečíst

      Vymazat
    2. Já se přiznám, že mě nikdy nenapadlo tvůj blog nějak prozkoumat, nebo ho vlastně najít, ale teď už tě budu sledovat, baví mě to :D

      Jinak ti zdravovýživoví lidé... Taky mě někdy rozčiluje ten jejich znechucený výraz jen kvůli jídlu, místo toho, aby byli vůbec rádi, že na to jídlo vůbec mají. U většiny je to stejně jen tlak okolí, nebo nějaké jejich výživové sebemrskačství (jako u mně :D). Opravdových vegetariánů znám minimum. I když jsou.

      Vezmeme netbook a budeme se někde koukat na SPN, to bude dokonalé! :D

      Vymazat
    3. Já tvůj pravidelně sleduji, ale někdy prostě nemám co říct tak nepíšu, ale pokusím se to napravit :D

      To já taky... fakt vegetariána asi pořádného žádného. No ona je taková že prostě se na mne dívá divně jak prohlašuji, že mi nevadí si jednou za dlouhý čas dát fast food, ale přitom sama nám krade co nejvíce bramborových čipsů, ale svačinu má vždy jak králík tak já nevím :D Ale neodsuzuji za to nikoho, každého věc, ale vadí mi, když ten někdo mi nějakým způsobem odrazuje jídlo.

      A jo! Někdy určitě!!!! Budeme se dívat spolu!!!! :D Takto s námi nikdo v komunitě nevydrží xD

      Vymazat
    4. Já vím ^^ Myslím, že jsi taky jedna z mála, která tam vážně pravidelně chodí :D

      :D Tak chipsy s tím nemají nic společného když to není s příchutí masa :D Ale pokud je všeobecně proti fastfoodu, tak to je nějaké divné.
      Taky mi tohle vadí. Když někdo nutí svůj názor okolí, nikdy z toho nevzejde nic dobrého. :/

      HOHOHO! >:D

      Vymazat
    5. Jo chodím vždy když máš nový článek :D Ale nemám někdy co říct.

      Ne jako já říkám, že ona prostě dost má postoj proti fastfoodu, dokonce jednou se snažila nejíst vůbec sladké, takže mi příjde trošičku divné, že když máme čipsy sní jich asi nejvíce :D Jinak já proti nim skutečně nic nemám a nemám taky ráda lidi co nutí jinému svůj názor. Jako snažím se třeba přemluvit, aby se podívali na Supernatural že xD Ale nepřeháním to :D

      :D

      Vymazat
  2. Hezký článek...:D

    OdpovědětVymazat