neděle 22. ledna 2012

Let's dance...

...Sometimes I...




...want to dance.

Ale neumím. Zkouším, ale nejde mi to. Bolí mne záda, nohy a nic z toho není. Dříve jsem chtěla tančit, ale vzdala jsem to. Teď toho i lituji. Chci umět tolik věcí! Ale na žádnou z nich nedosáhnu. Mám skoliózu, vykloubené lopatky jak řekla moje doktorka a měla bych cvičit a chci zhubnout!

Normálně si to začnu psát. Ne tady, to ne... ale prostě pro sebe ať vím jak jsem nenažraná. Ha-ha. Vím, že mi řeknete, že to přeháním, že bych měla být rozumná a že mám dobrou postavu, ale... ale... prostě co slyším rodiče, jak pomlouvají nějaké holky, jak mají krátká trika a leze jim nevkusně tlusté břicho a to jsou hubenější jak já... Chci nosit krátká trika, chci se někdy obléci do plavek tak, aniž bych musela zatahovat břicho jak to dělám často, když stojíme řadu na tobogán s Kitsune.

Prostě chci mít plošší břicho a trochu hubenější nohy. Navíc mám strach nosit spodničku pod sukně. Ony se navrství a mi zaniká pas. A pak působím zakulaceně. Nosím pásky v pase, ať to trochu vypadá, ale cítím se nepohodlně. Nechci mít nějak moc kosti nebo tak, jenom chci snížit váku o pět kilo. To snad není moc. Chci mít váhu jako před rokem.

Začala jsem to brát vážně. Cvičím i doma. Dneska jsem to po dvou až třech týdnech přiznala Kitsune. Docela ji to překvapilo. Prostě jsem ctižádostivá a mám ráda, když mi někdo řekne, jak jsme krásně hubená, jak jsem pěkná holka. Nemám ráda vrstvené oblečení, protože se v tom necítím. Někdy si příjdu tak napěchovaná. A chci si pořídit ,,bodyjko" nebo jak se tomu říká. Prostě takové to triko, které máte i přes kalhotky xD. Nevím jak to popsat. Ráda dělám blbosti a kecy typu: ,,Jsou jí vidět kalhotky" atd mne i štvou.

Navíc se to dá pěkně kombinovat, i když jenom v tom bych jen tak nevyšla. Chci se oblíkat podle sebe. Ne podle nějakých osnov. Mám ráda volnost a málokdy si obleču takový outfit, abych nemohla utíkat nebo zkoušet amatérsky tančit.

Často mluvím o tom, že mne baví tanec, ale nejde mi a nemám čas trénovat. Nemám ani s kým. Jsem daleko od vysněného snu. Navíc od mala se bojím některých věcí. Jednou jsem spadla z tyče na dvorku a málem si rozbila hlavu. Od té doby se nějak bojím.

Ale abychom nebyli jenom u toho negativního - i když tak to asi bude- dneska jsme se ZASE bavili s Kitsune o škole. Přeji ji to. Tu fotografku. Jí to bude bavit. Mne by to rodiče nikdy nedovolili. To asi ne. Vlastně se ode mne tolik věcí očekává. Že budu na škole dobrá, že prorazím. Na základce se ode mne čekaly samé jedničky. Očekává se, že budu vzorná dcera. Učitelky očekávají, že budu lepší. Někteří lidé očekávají, že vyrostu a nebudu tak trapná. Jiní, že se začnu konečně pořádně oblíkat do harajuku. Jiní, že se změním a UŽ MNE TO NEBAVÍ!!!!! Fakt ne!

Každý ode mne něco očekává. Že já budu ta pevná a nebudu se měnit a budu jenom lepší atd. Ale já na to někdy nemám. Někdy mám chuť zalést a nechodit ven. Jenom tak sedět, aby ode mne nikdo nic nechtěl ani neočekával. Ale zároveň se nemám pořádně kde ukrýt. A tak chodím ven. Asi jsem nikdy neřekla Kitsu tolik. Kolik mám ráda tanec a že bych chtěla umět tančit. Ale zároveň chci být s ní. Je to těžké.

Ale zpět k tomu pozitivnímu. Řekla mi, že kdyby šla na tu fotografku, tak že by mne nafotila. Tohoto jsem se i polekala. Řekla mi, že jsem zajímavý člověk. Tohle mne tam krásně zahřálo u srdce! Ach, Kitsu! Děkuji! Ty mi vždy zvedneš náladu.

Navíc jsme se dneska dívali na Let's dance 1. A jí se to líbilo! Já se bála, že se jí to líbit nebude, že nemá tanec ráda a hip hop už vůbec ne, ale šeredně jsem se spletla. To dokazuje, že ani po 3 letech toho nevíme o sobě vše. Ale dneska jsem ji přiznala hodně. I to, že zkouším určité taneční prvky, i když mi nejdou. Teď trochu odpočívám.

Každopádně ani nemohu uvěřit, že by mne chtěl někdo jako modelku. Doufám, že to nedělá jenom z milosti. To by mne potom naštvalo xD. Äle i tak mne to neskutečně potěšilo! I kdyby mne měla fotit jenom tak pro sebe. Kdekoliv a kdykoliv. Mám ji tak ráda! Ráda bych ji viděla na fotkách taky, ale já nevím...příjde mi, že je radši za foťákem než před. To asi jenom já se někdy ráda fotím.

,,Mám pro tebe ,Kitsu, zároveň i prosbu.  Chci až budu mít ty nově šaty, abys mne nafotila. Budou to úžasné fotky, teda pokud mi po nich nezačne skákat Max xD. Takže děkuji."

A tímto asi zakončím článek. Pozitivně doufám. Vlastně jsem dneska šťastná.

Ne ještě končit nebudu. Vrátíme se k filmu Let's dance.

Chci se některé pasáže tance naučit. Uvidím, jak se mi to povede. Zkusím sehnat ještě další taneční filmy, ať se máme na co s Kitsune dívat xD. Ráda bych tančila někdy ze srandy s ní xD.

Nic jdu si asi dát další sedy lehy a trochu si zacvičit. Dělá mi to lepší pocit.

 Dávám video s první částí, protože se mi hodně moc líbí ten začátek a nechce se mi hledat jej osamocený. Tak co... který styl se vám líbí? Mi se líbí oba... ale ten pouliční není pro mne tolik upjatý... v baletu je elegance... těžké to rozhodnutí.

Dnešek byl vlastně skutečně fajn.

9 komentářů:

  1. Pokud chceš zhubnout tak jdi do toho! Ty to zvládneš už to že cvičíš tomu dokazuje. Z lítosti to nebylo. Víš už na začátku co přišlo na mysl že se budu hlásit na fotografku jsem si uplně živě představovala jak si tě vezmu za modelku a jak krásné fotky to budou! Nevím sice pořádně o čem ta škola přímo je a jak to tam bude ale fotit mě baví. A vyfotit bych se nechala záleží na náladě. xD Co se týká tance sama bych ráda tančila. Jenže jsem hrozné dřevo no. Kdyby jsi někde šla tančit klidně bych šla s tebou. A ano proč ne. Můžem si někdy zatančit jen tak spolu. xD A nemáš zač. Je to pravda. Příjdeš mi zajímavá a moc. Jsem ráda že tě to potěšilo! A film byl skvělý. Hip hop je náhodou krásný tanec. Však jsme se bavili. xD

    PS: vím je to těžké když má někdo na tebe tolik požadavků. Asi se proti tomu moc dělat nedá. Podle mě máš krásný styl takže v harajuku se měnit ani nemusíš. Je to spíš o šatníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kitsu. CHci se dostat na původní váhu i nižší ale ne o moc. Jenom abych se cítila pohodlněji.
      Děkuji, vážně mne to zaskočilo a ty víš, že já se fotit budu kdykoliv mi řekneš, jenom se mi některé fotky nelíbí xD. No jo... To jsem celá já.
      Já vím, jenom často mi před foťákem uhýbáš a já mám prostě ráda momentky.
      Tak jo. Asi bych už přímo do kroužku nechodila, ale ráda si tančím sama. Jenom když já začnu, ty většinou sedíš a díváš se a já mám pocit, že se ti to nelíbí.
      Jo... říkám zkusím se podívat po dalších tanečních filmech.

      A PS: xD v harajuku se taky měnit moc nehodlám. Vím jak správně mají styly vypadat, ale prostě na mne mi to nesedí. A víš jak... ten šatník doplňujem spolu. xD

      Vymazat
    2. PS: vyfotíš mne teda potom nějak v těch šatech? Ale budeš to msuet dirigovat xD.

      Vymazat
    3. No s tím že se jen dívám je to tak že tě spíš obdivuji. A to celkem dost. I ty otočky jak jsi dělala u vás na baráku. Já nevím bylo to kouzelné jakoby jsi už s tancem měla zkušenosti. Ano vím kdysi jsi tančila ale bylo to jakoby jsi snad ani tančit nikdy nepřestala. Já bych to třeba nezvládla tak především obdivuji. A ano chci ten film Posedlé tancem! xD

      PS: jasnačka vyfotím xD

      Vymazat
    4. Díky ti... a jenom to zkus. Tančila jsem ale nebrala to vážně a otočky jsem nidkym oc neuměla. Chce to cvik a já ti ráda pomohu.
      A díky, že mi pomůžeš s těma fotkama. AlespoŇ si vyzkoušíš režii. Budeme mít k dispozici celý náš barák zevnitř - ven ti nejdu kvůli Maxe a bahnu - ale máme k diispozici vrch především, budu pravděpodobně bosa- Šaty se nesmí zašpinit... máme i to zábradlí jak tam vždy koukám hlavou dolů xD

      Vymazat
    5. Za pomoc bych ti byla vděčná protože já tančit absolutně neumím tak at zvládnu alespon trobné základy xD a neboj najdem nějáké místo je to tam přeci jen velké xD

      Vymazat
    6. hlavně se neboj xD ráda ti pomohu. To se naučíš já sama tolik neumím, vždyť si mne viděla xD. A jo... jde jenom o ty fotky. xD Jak budou dobré.

      Vymazat
  2. Uf...já osobně se k tomuto tématu neumím vyjádřit. Jsem ráda, že cvičíš. Já když si řeknu, že budu cvičit a nebudu jíst sladké, tak to hned poruším, prostě nemám vůli to fakt udělat.
    Co se týče těch nároků, to má každý. Děda ze mě chce mít taky jedničkářku s vysokoškolským vzděláním, ale nevím...stále váhám. Já bych jako na gympl a na VŠ šla, ale bojím se, že bych to třeba nezvládla a nevím přesně ani, co bych z toho mohla dělat atd. hlavně by mě zajímalo, jak to je pak s uplatněním, když jdeš na gympl a končíš jím, už nejdeš na VŠ...jaké je pak uplatnění, to mi doposud nikdo neřekl...
    Ale zpět k tobě. Neřeš to, teda, aspoň se pokus na to nemyslet. Každý na "nás" má nějaké nároky a záleží už na tom, které jim splníme a které ne. Je to tvůj život a ty máš právo dělat co chceš. Měla jsi se zajímat o to, o co jsi chtěla. Říkáš, že jsi spokojená na své škole, ale mě stejně přijde, že by jsi byla radši někde jinde. Nevím...
    A přeji hodně štěstí u toho učení taneč. kreací z toho filmu i jiných. Dobré jsou i ty z k-pop klipů, někdy mě až fascinují.
    Mě se nikdy nelíbil přímo nějaký styl tance. Nejvíce jako tanec sám o sobě mě oslnil anglický Waltz a válčík. Jinak nemám nějak moc extra ráda jiné tance. A kdybych si měla vybrat mezi pouličním nebo baletem, byl by to balet pro jeho jednoduchou eleganci, i když, někdy mě až nudí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na škole spokojená, ale částečně jsem narazila na téma, co se vlastně ode mne čeká. Náhodou jsme se o tom bavili.
      A po gymplu když nejdeš na výšku tak brigády a nebo v nějaké výrobně. Největší procento lidí na pracáku jsou ti, kdo se nedostali z gymplu na výšku.
      Já volím pouliční tanec. Balet ne. Je to tanec, co má působit jednoduše. Baletky tvrdě trénují a je to o tom přesvědčit lidi, že je to jednoduché. Baletky ve 40 odcházejí do důchodu. Proč? Už nemohou dál. Je to náročný tanec a já mám ráda tanec, kde se můžeš odvázat. Kde si můžeš dělat svoje.
      Ty taneční kreace jsou an tom hůř. Dneska jsme málem spadla Kitsune a včera mne bolela záda.
      Prostě jsem se upla na nějaký sen a zkouším to. Proto cvičím. A může za to jedno blbý anime. Ironie.
      Tu školu. Jako jsem spokojená a nezajímala jsme se o to, protože jsem i věděla, že když si řeknu o té škole naši mne tam třeba ani nepustí. Prostě tak. Na konci roku ani nebudu mít snad trojku. To by je mohlo uspokojit.

      Vymazat