neděle 6. března 2011

Jasmine you (referát)

Devátá část

JASMINE YOU
Zemřel 9.8. 2010 a členové skupiny pro něj napsali píseň Serenade. Jasmine You byl výjimečná osoba. Oslovovali jej Jass, Yuu, Yuu-kun a podobně měl mnoho takovýhle přezdívek. Už na začátku zaujímal svým vzhledem. Korzety zajímavá sukně a obrovské ozdoby do vlasů, kterou se jednou stal i vějíř. Mnoho fanoušků si jej zamilovalo i díky jeho chování. On byl ten, kdo nevydržel v klidu a pokud se nudil alespoň dělal gesta rukama za zády členů nebo si vzal umělou růži, nebo flašku s vodou. Jass touto skupinou žil. Stala se jeho životem, ideálem, snem, kterého se nechtěl vzdát. Na interview vždy odpovídal podle sebe a nikdo jej nebral za blázna. Na otázku ,,v čem spíte" odpověděl, že ve svém kostýmu. Říkal o sobě, že váží pouhý jeden gram. Pohlavím byl hermafrodit a pocházel údajně z naprosto jiné planety. Byl vždy milý, občas se zdál jako takové dítě když žil svým snem.Jeho oblíbenou postavičkou z pohádek byl Elmo a párkráte
si jej přinesl i na interview.Vždy si přál a říkal, že se chce po smrti znovu zrodit jako delfín. Jeho vzorem byla princezna Tenko.
Yuu byl neobyčejný člověk. On pro skupinu žil, nebyla to jen práce, ale jeho život. Jeho kostým líčení a to vše se pro něj stalo ideálem krásy. Byl optimistický a členové skupiny říkali, že on je takový energický. Dokonce Kamijo, když nevěděl jak pokračovat v písni šel vždy za ním. Jasmine You se pořádně ani nedal považovat za člověka a pokud ano, tak pouze za toho, který se málokdy narodí. Snažil se udržet ve skupině co nejdéle, ale když mu pomalu selhávala koordinace prstů musel jít do ústraní a krátce na to ulehl. Když pochopil, že již umírá vyslovil svých pár posledních přání. První bylo, že chtěl zemřít krásný. Oblečený v kostýmu, namalován nalíčen, však v posledních minutách jeho života mu dělali nehty na rukou, tehdy mu ještě říkali: ,,Doufám, že se uzdravíte bylo by škoda těch nehtů." Dalším jeho posledním přáním bylo vidět noční oblohu. Tehdy se členové skupiny sebrali a pomohli mu k tomu. Poslední chvíle pod hvězdami. Zemřel tak jak chtěl, věrný své skupině, milován fanoušky a především šťasten. Jeho smrt byla ránou a členové sami se z toho vzpamatovávali téměř rok, než opět vydali song a to právě pro něj Serenade. Neznám celý text, ale zpěvák v něm zpívá: ,,Toužím se s tebou setkat ve snu. " a další prosby a díky. Vzniká opět mnoho teorií na co Jass zemřel, nejčastěji se říká, že na krvácení do mozku, ale co my víme co je na tom pravdy. Skupina Jass nenahradila, vždy tam pro něj bude místo. Vždy jej na koncertě jmenují a ukazují na nebe. Jasmine byl někdo, kdo se jen tak nenarodí. Je to už rok a ne všichni si připustili, že je tomu tak, že Jasmine už nevystupuje. Chybí tam a skupina po jeho smrti vypadá, že svou tvorbu zjemnila. Každý z nich žil skupinou, ale Jass nejvíce. Snad se mu splnil jeho sen a stal se delfínem jak si přál. Kdo ví co bude se skupinou dál, ale snad si Jasmine i přál, aby se nerozpadli. Byla by jich škoda jejich krásné tvorby a vystupování.

Žádné komentáře:

Okomentovat