pondělí 31. ledna 2011

Yoshiki Hayashi (referát)

Druhá část

YOSHIKI HAYASHI
Zakladatel skupiny X Japan, producent, skladatel, bubeník, pianista, kytarista to vše se v něm skrývá a je toho mnohem více. Jeho život je velmi obsáhlý a je dosti těžké to vzít stručně. Narodil se 20.11. 1965 a k letošnímu roku je mu 45 i když na to vůbec nevypadá. Říká se, že jeho rodiče vlastnili obchod s oblečením. Vždy mluvil pouze o matce později o bratrovi a až po delší doběi přiznal, že jeho otec ve svých 33 letech spáchal sebevraždu to Yoshikimu bylo asi 10. Složil pro něj písničku s názvem Tears (slzy).
Jeho matka původně chtěla, aby nechal hraní na bicí a soustředil se jenom na tvoření skladeb a textů. Už od mala se znal s Toshim (zpěvák X japan) a vždy byli dobří kamarádi. Později právě oni dva založili skupinu s názvem X.
Tehdy bylo Yoshikimu pouhých 17 let. Na začátku se rád halil do mlhy tajemnosti. Tvrdil, že má modrou krev a místo roku narození psal písmeno x. Ve svých 30-ti letech si nechal ostříhat vlasy které mu tehdy sahaly do pasu. V roce 1996 při live vystoupení musel být v polovině převezen do nemocnice, jelikož u něj došlo k posunu obratlům na krční páteři, ale přesto i když mu bylo doporučeno aby přestal hrát na bicí pokračoval ve skupině. Když roku 1997 vyhlásil konec skupiny netušil, že za rok půjde na pohřeb kytaristy Hideho, který údajně spáchal sebevraždu. Vzalo jej to tehdy natolik, že 10 let nehrál na bicí. Věnoval se pouze skladbě pro project Violet UK kde hrál na klavír, producingu, dokonce složil 2 písně s bubeníkem skupiny Queen jedna z písní se jmenuje Foreign sand. Zná se s královskou rodinou, napsal hudbu pro film In God's hands.
Je pořadatelem mnoha festivalů.Jeho jménem je podepsáno: Značka vína, značka šperků, doporučené doplňky, brýle, plyšák Yoshikitty, panenka, kterých je velmi málo a těžko se dá na ně narazit, dále parfémy a to jistě není vše.Má svůj dům v L.A. a je převážně tvořen bílými zdmi a černým nábytkem. Doteď má ,,zlozvyk" se kymácet ze strany na stranu a padat když na live vystoupení vstane od bicí. Po čase založil ,,superskupinu" S.K.I.N. a opět začíná hrát na bicí a roku 2007 obnovuje X japan, ale místo Hideho je za kytaristu a nově houslistu přijat Sugizo. Nedávno koncertoval v Americe a chystá se i do Evropy.

Žádné komentáře:

Okomentovat