sobota 8. ledna 2011

Alice Jasmine (charakteristika)

První práce co zveřejňuje. Psala jsem ji asi půl hodinu. dostali jsme téma: ,,Charakteristika literární postavy" Učitelka chtěla vědět jak na tom jsme s charakteristikou. V sešitě je to cca na tři stránky mělo to být rychlé a ne moc rozepsané. Ráda bych slyšela kdyžtak i váš názor, ale musím říci, že s touhle slohovkou jsem taky jednou spokojená. Takže Alice Jasmine z příběhu V očích panenek, který napsala Durcenwe. (omlouvám se předem za chyby opisuji ze sešitu):

Alice Jasmine


Literárních postav v knihách je nesčetně mnoho a jejich propojení je složitější než pavučiny černé vdovy. Každá postava má jiný konec a právě jeden z nich mi doteď vhání slzy do očí. Mladá kněžna, jenž skončila velmi tragicky.

Alice Jasmine už jako mladý chlapec vypadal jako dívka. Bílá holubice mezi tisícero šedých holubů. Vždy byl drobný a velmi hubený.Míval dlouhé tmavě hnědé vlasy, které často vyčesával do složitých účesů. Bílá pleť a jemně vykreslené rty barvy kvítků sakur podkreslovaly o to více dívčí vzhled.Vždy na mne působil tajemným dojmem a páska přes oči jen podporovala tento nádech. Kdo však měl možnost zřít hloubku jeho očí- černých, démonských- mluvil o něm téměř jako o porcelánové panence bez jediné chybičky. Na návštěvě u svého bratra v Rusku mu jeho přítel dal přezdívku ,,Rusalka".

Toto nařčení bylo velmi příhodné a vystihovalo Alice Jasmine přesně. Dokázal poznat, co se v lidech skrývá.Vždy si bral spoustu věcí k srdci a to způsobilo pomalé vadnutí růže v jeho nitru. S láskou opečovával každé živé stvoření. Jeho myšlení bylo velmi těžké pochytit a orientovat se v něm. Ta elegance a chování zvbuzovali dojem něčeho čistého, co by byl hřích poničit. Uměl odpouštět i těm, co využívali slabosti a plaché duše v něm. V průběhu příběhu se učí průbojnosti, ale i ta se stane málo platnou, když se odhalí původ démona a on je mučen a popraven.

Smutně končí jeho život, když umírá slepý a nikdy se nedozví, že jeho kníže- co jej velmi měl rád- tam stojí a postupně umírá na žal. Dostane druhou šanci, i když není známo jak a odchází i s tímto knížetem do lesa, což mne nesmírně těší. Alice Jasmine je postava, co mi zůstane v srdci a mnohému mne naučila. Marně snad doufám v pokračování této ,,povídky", která se stala příběhem. Mnoho čtenářek rozplakal a ovlivnil myšlení vůči mnohým věcem.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat