středa 25. srpna 2010

Vlčí hlava aneb tajemství olověného kříže

Vlčí hlava aneb Tajemství olověného kříže

 

Avi

obálka
Nakladatel: Albatros
Překlad: Jan Klíma
Obálka: Tristan Elwell
Redakce: Kateřina Závadová, Petr Urban, Arnoštka Svobodová
Rok vydání: 2007
Počet stran: 168
Rozměr: 135 x 205
Provedení­: hardback
Dramatický útěk třináctiletého sirotka, kterého nařkli z loupeže, ačkoli nic neukradl, obvinili z vraždy, kterou nespáchal. Pro vesničany je chlapec lovnou zvěří, a mohou ho beztrestně zabít. Podaří se mu uprchnout? Překoná všechny nástrahy, které mu uchystal správce lorda Furnivala? Jaké tajemství skrývá olověný kříž, který tak uzkostlivě střeží?
Napínavý příběh se odehrává v roce 1377.

Pamatuji si toho již málo, ale opravdu na mne kniha zanechala stopy doteďka. Kitsune tuto knihu nedávno četla, takže by vám k tomu řekla více, já jen tak povrchově.
Pokud si dobře vzpomínám a vzpomínky mne neklanou, tak příběh sice není pravdivý, ale pěkný je. Jde o to, že syn zemřelého krále žije s matkou ve vesnici. Součastná manželka krále, ale touží zabít všechny dědice, aby království a mění připadlo pouze jí. Je zabit kněz i jeho matka něco myslím i ukradeno. Ten kluk, kterého označili za vlčí hlavu- znamená to myslím, že je povoleno jej zabít prostě se z něj stane lovná zvěř- je z toho všeho obviněn a proto prchá.
Pomáhá mu muž zvaný medvěd, pamatuji si z části jak se setkali, bylo to v kostele tuším. No nebudu vám říkat informace, o niž si nejsem jistá. Snad ještě řeknu, že poslední bitva nebo jak to nazvat bude ve městě a tam se vše zaplete. Opravdu je mi líto, že vám k tomu nemohu říci více, ale už si to nepamatuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat