pátek 26. října 2012

I want...

...to go...





...back.


Vždy jsem slýchávala od lidí, jak moc rádi by chtěli žít v Anglii, jak moc rádi by se tam přestěhovali. Přišlo mi to jako moderní klišé bez podstatného důvodu. Protože je to prostě moderní. Anglie se v poslední době stala oblíbenou zemí. Přece i nový James Bond se točil s Anglii ne?
Ale jelikož docela ráda cestuji a jsem zvědavá, tak jsem byla výletem se třídou do Anglie hodně nadšená. Nedávala jsem té zemi ale moc naděje. Důvod proč jsem se tam těšila byl hlavně ten, že tam mohu najít i hezčí oblečení a dostupnější.

Jenomže ona Anglie mne skutečně uchvátila. Lituji, že jsem se nepodívala na Sherlocka BBC už dříve, protože o to více bych si cenila pohledu na památky. Kontrast moderního se historií byl pro mne krásou. Mamce ani babičce se to nelíbilo, ale mne to dokonale okouzlilo. Chci se tam vrátit a dokonce bych tam i chtěla žít. Anglie mi přišla jako takový můj "domov". Nepřišlo mi to jiné... víte, ten pocit když jedete za hranice... cítíte, že nejste ve svě zemi, ale Anglie především Londýn mi přišel jako moje země. Cítila jsem se tam jako doma. Atmosféra tam byla dokonalá... samozřejmně každé město - země má své zápory a i tady bych je našla... možná kdybych tam strávila více času tak určitě, ale byla jsem tam až moc krátce, abych si začala všímat negativ. Ovšem pár věcí bych našla, ale nechte mne prosím žít v té naivitě, že tohle je moc krásná země... dobrá jedná velká negativita by tu byla... A to POČASÍ!!! Ale prostě patří to k té atmosféře.

Hluboce doufám, že se tam budu moci vrátit a že budu mít po svém boku přátele, kteří krásu Londýna ocení spolu se mnou a budou schopni mi pomoci propátrávat uličky a užívat si tu tího města...

Víte, ono možná jsem see tolik zamilovala do Anglie také z toho důvodu, že se na mne nedívají divně, když si dám tylovou sukni a zelené punčochy a mikinu a růžovoučký batoh... prostě tam se na vás nepodívají divně, ale... prostě vás tam příjmou.

Nechce se mi vypisovat celý náš program, protože tohle by vás možná asi moc nezajímalo... jenom se zmíním asi o pár věcech a tak... co mne bavilo a tak. Ale jinak náš program sepsala naše průvodkyně, která byla hodně ukecaná, ale přesto milá a hodně toho o Anglii věděla a skvěle se poslouchala.

ČLÁNEK ZDE

Přečetli? A víte, že ty dvě nedochvilné účastnice zapomenuté ve stínu katedrály jsem já a moje kamarádka? :D Ano ano... přišli jsme tak o 3 minuty později - zasekli jsme se u pokladen v obchodě - no a spočítali blbě děcka a šli bez nás. Trošku mne namýchlo, že si nevšimli, že chybím. Nikdo z lidí i jedna, co byla colou dobu s námi až potom jsme šli každá jinam. Řekla jsem jí, že se sejdeme na místě srazu a ona kývla. A pak si ani nevšimla, že tam nejsme... no a jak jsme tak potom přicházeli pozdě s naší delegátkou tak děcka nám tleskali xD. Jo mám vtipnou třídu. Naštěstí jsme moc odjezd neovlivnili. :D

No potom bych se zmínila ještě ohledně naší cesty tam. Bylo to dokonalý xD. Ta noc v autobuse mne málem zabila, bolela mne záda, měla jsem zacuchané vlasy a byla jsem i dost nevyspaná, ale byla to parádní cesta a parádní vzrůšo. V autobuse byl dost nepořádek... od prvních sedadel kde bylo uklizeno až po konec autobusu, kde nebyl vidět koberec. Dokonalý xD. A vzadu samozřejmně naše třída.

No a k rodině? Měli jsme milou rodinu. Naše snídaně a večeře byly plné smíchu. NAše rodina měla 2 kočky a psa.  Jídlo bylo převážně hranolky a něco smaženého xD. Ale dobré... velmi dobré... Musím ale konstatovat, že v Anglii nemají pořádný chleba ani rohlík xD Moc to jejich pečivo nezasytí. Lituji hodně toho, že jsem měla málo peněz a některé věci jsem si nekoupila, ale v podstatě všechno co jsem si nakonec koupila nosím a velmi ráda.

Co bych ještě mohlla zmínit? Snad jenom to, jak s mnou nikdo nikdy nevydržel nakupovat. Oni lidi vždy se mnou začali prostě nakupovat, ale pak jsem ohlásila, že jdu dál a oni mi řekli, že se tam chtějí ještě zdržet ale já už chtěla jít dál, protože čas na rozchody byly krátké a já potřebovala najít určité obchody. Ten asi nejlepší obchod na boty jsem našla, když jsme si měli jít jenom pro pití xD. Tak jsem tam vletěla, koupila si ony podzimní boty xD. No takže většinou jsem se moji skupince ztratila celkem brzy a pak jsme se hledali až na srazech.

No... co více říct? Ono je to těžké vše vypsat a určitě mi tu toho hodně chybí, ale... jednoduše chci říct, že jsem si Anglii vážně zamilovala a Londýn obvzlášť. Miluji památky, miluji ten nádech moderních věcí. Miluji ten kontrast... Jednou se tam vrátím a doufám, že na delší dobu. Chci si to tam plně vychutnat. Dokonce mi ani nevadilo, že musím mluvit anglicky. Víte, nerada mluvím cizím jazykem když vím, že to není dokonalé. Částečně za to může moje bývalá učitelka angličtiny, co na nás neskutečně křičela, když jsme to řekli špatně a proto jsem si tak nějak vsugerovala, že jestli to není dokonalé a nejsem si tím jistá, budu mlčet. Ale nějak se mi povedlo to překonat a to bylo hlavní.

Vážně chci zpět... Ach a teď asi vybrat fotky ne? Mám jich skutečně moc, tak proto vyberu jenom pár - z těch 800 xD - a možná časem rozeberu outfity a dozvíte se něco ke dnům.

Hey ještě jsem chtěla poznamenat, že opravdu bylo vtipné bludiště xD. Ono bylo menší a my prý: Hey to bude nuda schválně se ztratíme. A ona to nuda nebyla xD. Naše jedna kamarádka se do středu dostala až po hodině a půl xD. A já ještě s jednou tam byla jako první!!! :D

Těch historek je moc. Vážně moc... nedá se to ani všechno vypsat a je mi líto, že se mi před odjezdem rozbil netbook, protože bych si deník psala pravidelně a bylo by tu vše. Teď takto zpatra o tom mluvit je těžké. Pozdější články jsou přece jenom zavaleny pocity ne? Spíše pocity než fakta.

JEště bych chtěla říci, že Londýn jsem si zamilovala když jsme jeli vlakem. Projížděli jsme jím a já viděla krásné město i s jeho chybami a dokonalostí.  Ten výhled mne chytil za srdce a prostě od té doby jsem se rozhodla. Chtěla bych tu být déle.

A nyní fotky :)

Loď na které byla královna na jubileu

 Naše úžasná skupinka :) Všichni pohromadě před Tower Bridge.
 A opět tower brige... neviděli jsme ho, jak se otevírá bohužel.
 Banka... kdo to pozná? Tady bylo natáčeno 101 dalmatýnů xD.
 Nádherný drak v ulici... jsou to takové ty trhy.... sakra vypadlo mi jméno... uch... no nic :D Prostě tam je to tak trošku jako kdysi, třeba tam lidé leští boty jiným.
 A jeden muž, co krmil veverky :)
 Tohle byla poslední fotka z Londýna... (ano fotky jsou pospřeházené nevím proč) Večer, kdy jsme odcházeli.
 A tahle je z trajektu. Na tom gauči jsem spala :D nebo se snažila.
 A tahle fotka je z cesty tam (ano pospřeházený!!!!). První zastávka.
 A taková naše trojička :D Vypadám tu trochu divně, ale nedivte se nebyla jsem namalovaná a nic takového xD. Vypadala jsem děsně.
 Praha... byla zácpa na dálnici, tak jsme to vzali přes Prahu.
 A tohle je západ slunce na Německých cestách.
 Trajekt na cestě tam. To jsme se odvážili jít nahoru na palubu. Ta tma byla příjemná, ale byla velká zima a to se jinak nedalo tam být déle.
 Když se začali objevovat cedule se směrovkou na Londýn všichni byli nadšení xD.
 Greenwitch - omluvte pokud mám překlepy, ale jsem tak unavená, že budu psát nesmysly.
 A první výhled na Londýn. Už ten mne okouzlil. Mám ho vyfocený snad stokrát! Ten první dojem se nezapomíná. Ten tlukot srdce, slabé chvění a očekávání.
 Stojíme na poledníku... Západ a Východ najednou :D
 První ulička Londýna.
 Loď jejíž jméno se mi za žádnou cenu nechce vybavit, ale ještě před pár dny jsem ho znala.
 Když se díváte přes řeku...
 Opět ona loď...
 A ptáčci :D Ty jsme tam krmili.

 A konečně to nejznámnější... London eye a The houses of parlament. Na London eye jsme byli, i když to původně nebylo v programu, ale byli jsme z toho značně nadšení a chtěla bych tam jít i znova!
 Já... jedna z mála fotek, co se mi líbí
 A jistě všichni známe pouliční umělce že? :D
 A výhled z London eye... The houses of parlament mám vyfocený snad taky stokrát.... musím přiznat ale, že mne dost bolela hlava, protože tam byl trochu přetlak, ale stálo to za to! Sice jedno otočení trvá půl hodiny, ale to mi vážně nevadí :)
 A kabinka, kde byla naše druhá polovina :D
 Opět The houses of parlament... ten když vidím, vzpomenu si na Londýn jasně. Byli jsme tam hned první den takže zcela nevyspaní z autobusu, ale i přesto ten první den ve mne zanechal nejvíce emocí. Víte, při openingu Sherlocka BBC jak tam je London eye a The houses of parlament, tak to mi navrátilo tolik vzpomínek a ten pocit! Asi o Anglii hodně básním, ale jsem z toho skutečně nadšená a chci se tam vrátit a jet podle svého vlastního programu ne chodit tam, kde musím...
 A ještě jedna zajímavě rozmazaná fotka z London eye, ale něčím se mi prostě líbí
 Nastala naše několika hodinová pochůzka :D
 Tato fotka mi něčím připomíná MINIUNI nebo prostě kolotoče a tak :D
 A krásný strom s velkým množstvím ptáků :D
 Buckinghamský palác.
 Stráž, ale ne u Buckingham palace.
 Viděli jsme i výměnu,, ale musím říci, že oni to tam tak vážně nebrali, dokonce se i smáli! :D
 Ulička aristokratů. Vše drahé, šité na míru....
 A manga shop xD. Já abych si nějaký nenašla že? Našla jsem dva, ale v tom druhém jsem měla jenom 3 minuty, tak jsem ho jenom proletěla, ale přitom tam byl takový sympatický asiat co se pěkně usmíval a snažil se se mnou bavit. Bohužel nebyl čas...
 A abych já tohle nevyfotila že? xD

 Trafalgar square... není třeba psát ne?
 Aru? xD
 A naše snídaně :D
 Moje druhá část snídaně. První byla lupínky do mlíka a druhá toast takto napůl rozdělený a pomerančový džus. A zkoušela jsem i anglický čaj s mlékem :) Vcelku dobrý, ale na takové čaje nejsem.
 Katedrála...
 Místo, kde byl zabit Thomas. Kvůli výroku krále, že kdyby s ním neměl starosti (byl přítel Thomase) a jehoo přisluhovače nenapadlo nic lepšího, než ho zabít že... poklonit se mu přijel i papež.

 Oltář...
 A tohle jsem si taky nemohla odpustit že? :D

 Leeds castle.
 Já a gigantické listy :D To by byl salát :)
 A takto má fotku každý :D Jo jedna holka má tento foťák a tady Deniska jí ho sebrala a fotila hlouposti.
 Já... trochu lituji, že jsem si nevzala něco třeba více inspirované třeba lolitou nebo tak... ale měla jsem zakázané si brát tolik věcí no...
 A naše skupinka...
 Trochu xicht, ale co xD.
 Již zmiňované bludiště.
 A naše paní učitelky (první z leva naše třídní) jak sedí před bludištěm a jí.
 A pak jsme si tam sedli mi místo profesorek. (můžete posoudit můj šíllený outfit)
 A moje spolužačka - ta v šedém - a můj spolužák - ten v červeném - začali hrát fotbal s nějakými kluky.
 A štěně a kočka naší "rodiny".
 A toto jsem já spolu se spolubydlícími :D Všechny z mojí třídy. Takže z leva Veronica, Kiki, já a Lenka.
 Naše pravá tvář :D (vzniklo více horších fotek... to víte nuda na pokoji)
 S nimi jsem si užila :D Jsem ráda za fajn kamarády i ve třídě...
 Moje závislost tam :D Všechny byly výborné. Mimochodem ta veverka je tak cool!!!
 Taková bonusovka já v pyžamu... nevím proč, ale mám tam hrozně blond vlasy :D
 A takto dopadaly naše večery. Psaní Lenčiného deníku - na každé větší akci dá deník lidem ať tam napíšou své zážitky a tak a ve 4. ročníku nebo za několik let si to přečteme a uvidíme :D - a netbook, kde jsme se dívali na Supernatural a Merlina :D
 Naše Žuding dvojka :D
 A fotka, která nesmí chybět že? :D Já a telefoní budka.
 Kdyby to někdo nepoznal - to většina lidí - to za mnou je drak z křoví.
 Stonehenge... šílený vítr a zima.
 A jedeme autobusem.. tato fotka se mi tak nějak líbí
 OXFORD!
 A dámy a pánové... tak takto vypadá jídelna Harryho Pottera. Upřímě nic moc, ale ty schody, kde v prváku stáli a Harry se bavil s Drakem tak ty tam přímo byly dokonalé! Ale bylo tam plno Italů a Španělů... moje nervy!
 Domča a Lucka s taxíkem... tahle fotka se mi líbí, proto ji sem dávám. Jedině tyto černé taxíky smí zastavovat na zamávání na ulici... jiné pouze na objednávku.
 A taková zábava večer :D
 Instrukce v našem pokoji.
 Balení.... hotový chaos.
 Damin... můj Damínek - vždy s sebou vezmu alespoň jednoho plyšáčka... on se mnou jezdí všude :) A tohle byla moje postýlka po ty 2 noci.
 A takto jsem běhala po Londýně poslední - ten nejhorší na počasí - den.


Děkuji všem, co se prokousali na konec a omluvte veškeré překlepy a nepřesnosti a nedostatečné informace. Protože je přece jenom téměř 1 ráno a ke všemu mám toho v hlavě tolik a nejde to... nejde to vypsat najednou ještě po tak dlouhé době plné různých událostí a některé vzpomínky jsem již vytratila... Chci zpět do Anglie... do Londýna. To je to moje přání.... chci tam s lidmi, kteří se mnou budou sdílet tu radost :).

Ale prozatím je to jenom sen... takže zatím můj sne... a doufám, že se jednou staneš skutečností...

Kdo pojede se mnou?! :D

5 komentářů:

  1. Já! Určitě pojedem :D taky bych se tam moc chtěla podívat a v dobrém ti závidím že jsi tam byla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam chci jít s tebou!!! :D Já tam chci taky a moc... Bylo to fakt nádherný ono možná i lepší že jsem se na Sherlocka dívala až potom ten pocit, že to tam znáš!!!!

      Vymazat
  2. Oh my fucking...toto pasuji na tvůj nejdelší článek vůbec XD
    - ty fotky, ty fotky, ty fotky O____o ...já chci taky do Anglie :'333 ...yay, dokonalé místa, dokonalé momentky, dokonalé outfity (oh my, ten s mikinou a červenými kraťasy a ten...a prostě všechny! <33 :'DD) dokonalý otaku shop a díky, že sis na mě s tou hrou vzpoměla! XD
    - yay, sním tě, úplně bych chtěla být na tvém místě v té době :'DD
    - počasí XD no jo, koho by neštvala zima a déšť :D
    - to s tím názorem na typické: "chci bydlet v Anglii!" jsem kdysi sdílela taky, ale popravdě řečeno jsem taky říkávala, že bych se tam chtěla narodit a tak...jedno velké plus by bylo, že bych už uměla anglicky :DD
    - co se týče programu, doufám, že ten náš bude taky takový, až pojedu se svou třídou! :D
    - a s tím používáním angličtiny...hey, přesně! Mám to úplně stejně...já třeba se prostě bojím s někým mluvit v angličtině, abych něco špatně neřekla nebo nenapsala...vím, že mi za to nikdo nic neudělá, ale prostě jako bych se styděla nebo já nevím...ale je to dost nepříjemné TT______TT kvůli tomu mnohokrát třeba ani nenapíšu k statusu nějakého admina fan stránky na face, který jakože píše za postavu z nějakého anime...tak prostě já nenapíšu...ale zrovna předevčírem u mě byla kamarádka a probírali jsme ajinu a ten večer jsem se odhodlala, že napíšu...yay, měla jsi mě vidět, jak jsem byla úplně happy,když mi odepsal :333 bude na to článek XDDD ale pochybuji, že to někoho zajímá :'DDDD
    - London Eye!!! Až budu v Anglii, chci na to jít, prostě musím! Zapřísáhla jsem se tak kvůli tomu, když jsem se dívala asi před dvěma roky na Junjou Romanticu...Usagi s Misakim byli v něčem podobném tomuto a prostě ta scéna je nezapomenutelná :'333
    - Já chci jet!! :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že tam pojedeme ještě s Kitsu a všechny tři spolu! :D Anglie byl neopakovatelný zážitek a šíleně jsem si to tam užila!
      I anglicky jsem mluvila vcelku bez problémů :)

      Zase tak dlouhý ten článek není to ty fotky a fotek je fakt plno xD

      Ale fakt pěkně dlouhý komentář, ale psávala jsi i delší xD

      Vymazat
  3. O__________O
    tak takhle dlouhý komentář jsm mv životě ještě nenapsala! :DDDD

    OdpovědětVymazat