neděle 10. června 2012

New start...

...after one...




...month.


So what I want to write? 


Já v podstatě ani nevím.


Jak vidím, nikomu vůbec nechybím xD. Někteří si asi všimli, že nejsem tak akční. Ani na FB, lookbooku už vůbec ne, na blogu jenom to nejnutnější, twitter taky ne... možná sem tam to tumblr.

Ale od teď se to nejspíše změní. Jelikož se začínám trochu nudit. Včera krátce před 6 hodinou jsem shlédla poslední doposud vydaný díl Supernatural. A mám stále pocit, jakobych si měla pustit další díl, i když žádný další není.

Jo asi mi řeknete: ,,Dívej se na to od znova." nebo ,,Tak si najdi nový seriál."

A já vám odpovím: ,,Já nemůžu. Ne teď."

A důvod? No jako asi všem se nám učitelky zbláznili. Takže minulý týden jsem třeba dva dny strávila nad ekonomikou, kterou jsem ale stejně nedala. A fakt mne to štve, protože to skutečně bylo o jeden blbý bod. Takže se mohu rozloučit s dobrou známkou. Ani nevíte jak mne to štve. Ale tudíž si nechci zkazit ostatní předměty a tak se hodlám skutečně učit asi jako nikdy. Upřimě, jsem zvědavá jak to zvládnu. Ale od 20. 6. mám klid. A to si něco najdu na co se budu dívat. Uvažuji jestli se mám vrátit ke kriminálkám, či shlédnout Supernatural znova nebo přejít na jiný seriál a nebo teda se vrátit k pár dobrým anime.

"Zoufale se dívá na hromádku sešitů s učivem na příští týden."

Ale teď bych chtěla napsat něco o Supernatural.

Možná z toho zbytečně dělám velkou vědu, ale chci si to tu zapsat něco jako vzpomínku. Protože ten pocit vyprchá. Ten divný pocit ve mne. Ale co, chci si jej pamatovat alespoň z tohoto zápisu.

Jak je známo velmi jsem si oblíbila Castiela. Chci říct prostě tu postavu. Ráda totiž pozoruji postavy, co procházejí velkou změnou v celém seriálu. V podstatě i Dean a Sam. Jak na počátku jim šlo o tátu a jak postupně se tak trochu z jejich hrdiny stal i svým způsobem zbabělec. Veškeré události je měnili. Ale nejvíce asi potom setkání s anděly. V těch sériích se změnili asi nejvíce. A s anděly samozřejmě přišel i Castiel.
Na počátku to byl někdo, kdo skutečně sloužil andělům a bohu. Avšak později začal sloužit lidem. Vždy jsem sledovala úvodní titulky, jestli tam bude napsán Misha Collins. A většinou také bylo. První pod Guest starring a potom přímo pod Starring a nakonec Special Guest Starring.4., 5. a 6. série jsou moje vskutku oblíbené, ale asi nejvíce zrovna ta pátá. Víte mi příjde docela i... já nevím... roztomilé? nebo zajímavé? pozorovat jak se anděl snaží trochu zapadnout mezi lidi. Je to - jak ho popsal v jednom díle Dean - jako velké děcko. Ale co. S úsměvem si vzpomínám na díly, kdy začal používat mobil nebo šel s Deanem do bordelu nebo byl donucen letět letadlem a jet autobusem nebo autem. Nebo jak se díval na porno. Jo v těch dílech bylo tolik srandy.
Ovšem kdyby to byla jenom komedie asi bych u toho tak dlouho nevydržela. Já nechápu jak moje kamarádka přetáčí ty scény, kde není humor. Vždyť každá věta je téměř nedílnou součástí. A pak chodí a neustále se mne vyptává co se tam stalo, že to nepochopila.
Mám ráda ten boj tam, smutek, city a veškeré jejich vzpomínky a prožitky. Je to vyvážené. Zatím jsem se teda nesetkala se sérií kde by to přeháněli s brutalitou nebo s vtipem. Všeho bylo tak akorát. Avšak musím podotknou, že některé díly jsou slabší a to mne docela i mrzelo.
Slyšela jsem, že to vše nemá končit 8. řadou, ale má to pokračovat. No... většina říká super, ale já říkám super jenom tehdy, budou-li mít nápad a nebude to jenom o vraždění a brutalitě či jenom o hloupém a otravném a trapném vtipkování. Bylo by fajn, kdyby si tam ještě zahrál Misha, ale i kdyby ne, nevadilo by mi to.

Tak trochu zavzpomínám do počátku.

1. série. - Ta byla v některých dílech děsivá. Třeba krvavá Marry. Na to se dívali i spolužačky a některé skutečně šli zakrýt zrcadlo. Já se tady trochu bála, ale zase až tak paranoidní nejsem nebo jsem prostě nechtěla vypadat hloupě? Kdo ví. Každopádně jsem se seznámila s tím, jak Sam a Dean získali zpět takovou tu silnou bratrskou lásku.

2. série - Již méně strašidelná. Ale pořád dobrá. Trochu se mi to plete s 1. sérií. Tak spíše se tam řešila rodina tuším. 

3. série - Dean se zaprodá peklu, aby oživil Sama. A tato dohoda skutečně nejde zrušit. Bylo to docela... já nevím... bylo mi do pláče, jak Deana trhal pekelný pes. 

4. série - A tady se trochu rozjíždíme. Přícho Castiela. Na ten jsem se těšila, protože od Kitsu jsem o něm hodně slyšela. A víte co? Skutečně jsem byla nadšená a oblíbila jsem si jej. Tehdy to byl ještě takový psí čumák. A ráda jsem pozorovala, jak jej doprovází Uriel a jeho jednání ve všem. Bylo to prostě zvláštní. Vidět jak se mění. Docela mi ho bylo líto, jak mu každý vytýkal tu pokaženou ďáblovu past. Hlavně potom jeho vztah s Deanem. Jak sám říkal po ,,poučení v nebi" : ,,Nesloužím tobě, ale bohu." A přesto se kvůli němu všeho vzdal a vzbouřil se. Sam a Dean se několikrát i rozejdou a Castiel používá mobil xD.

5. série - Moje asi nejoblíbenější. Zábava, ale i smutek. Tohle je docela tuším plné řešení vztahů a tak. Dean pochybuje o sobě. Sam taky. Objevují se i další andělé včetně debila Zachariáše. Toho skutečně nesnáším. (PS: vím, že se objevil už i ve 4. sérii) A doteď mám v mysli scénu, kdy Castiel zmlátí Deana proto, aby se vzpamatoval. A má pravdu. A pak Lucifer s Michaelem. Upřímě... Lucifera jsem považovala za kladnější postavu jak Michaela. Sice zabije Casse, ale co. Lucifer byl jenom anděl co miloval boha více než lidi. A je fajn, že si to tam prostě člověk uvědomí. Lucifer není démon, ďábel ani nic takového... je to anděl.

6. série - Tady říkám chudák Cass. Dělá velké chyby. Jak se řeklo: ,,Andělé prostě válčí a poslouchají, pokud se nějaký z nich pokusí změnit dopadne to špatně." Nevím jestli to bylo přímo tak, ale... prostě Castiel se změnil. Uzavřel dohodu s démonem. Vtipný je díl, kdy Balthazar prý nepotopil Titanic proto, že se mu nelíbil ten film a písnička od Celine Dion. Ale bylo to pouze proto, že mu to Cass nařídil. Tady se setkáváme s hrou osudu. A smutný je 20. díl. Tam jsem nevěděla, jestli se zastávat Castiela nebo shodnout se se Samem a Deanem, že je prostě špatný. Řeknete mi, že to říkám jenom kvůli tomu, že mám Castiela v oblibě, ale zkuste si to představit. On celý život jenom sloužil nebi a najednou prostě chce být vůdce sám, zabránit apokalypse tím, že zabije Rafaela ať to stojí co to stojí. A možná proto, že nemá ten cit jako lidi a že na počátku chtěl nechat Deana na pokoji nevtahovat jej do jeho války, tak...tak prostě udělal velkou chybu.

7. série - První dva díly... bolest a pláč. Teda plakala jsem i u 5. a 6. série. (v páté asi nejvíc), ale... prostě jak Cass dopadl. Mám živě v hlavě to, jak sedí na zemi a baloňákem si zakrývá nohy, jak potom z jezera Dean vytáhne jeho baloňák. A pak teda souboj s Leviatany. Docela nechutné potvory. Sam cvokne. To je věc kterou jsem měla Castielovi skutečně za zlé. Ale jako příjde mi to takové já nevím... divné a i vtipné. Sice šílí a málem umírá, ale jsou vtipné momenty, kdy Lucifer po Samovi řve tím rozhlasem, nebo mu zpívá pořád dokola jednu a tu samou píseň. A Deanova slova: ,,Baby nebude sedět v koutě!" Když je nucen dát pryč na nějakou dobu své auto. Což mi přišlo takové divné, že Dean se Samem nejezdili impalou xD. A pak 17. díl návrat Casse jako Emanuela. V tom oblečení mi přišel trošku divný. Ale nevadí. A potom jak chtěl hrát člověče nezlob se a Twister a miloval včely. Také vyráběl med. Vtipné. A vše končí tam, kde to začalo. V očistci. Pak je mi líto Bobbyho. Jak se z něho stává Poltergaist - nebo jak se to píše. 





Ano více jsem prostě řekla k těm posledním sériím, ale to neznamená, že ty ostatní dobré nebyli. Ba naopak některé možná byly lepší, jenom už si je tolik nepamatuji.

Jenom prostě tento seriál není o násilí ani o srandě, ale prostě o vztazích a pochopení. A to se mi na něm líbí. Hlavně píšu o Castielovi, ale němějte mi to za zlé. Prostě je to postava co mne nejvíce zaujala.
I teď se mi chce brečet. V hlavě mi zní písnička, která je vždy na konci každé série. A na začátku posledního dílu každé série se díky ní a obrazům přesouváme do minulosti celé série. Plno emocí. Vždy mám slzy v očích. A takový tlak na duši. Je mi líto, že jsem již skončila, ale jsem rozhodnutá, že se od 1. dílu 8. série budu dívat! Chci se prostě na to dívat. Je to seriál co mne skutečně zaujal. Žádná blbost. Nehledejte v tom jenom srandu nebo násilí, jako někde. Jde tady o víc. A kdo má takové seriály rád, mile ráda říkám: ,,Jen se na to podívejte!" Je to kolem 150 dílů, ale no a? Stojí to za to.


Takže se s vámi loučím pro dnešek. Plna dojmů ze Supernatural, s hlavou v oblacích a touhou si o tom s někým popovídat. Vím, příliš to prožívám, ale tohle mne donutí udělat jenom ty dobré seriály a filmy.


Don't you cry no more.

5 komentářů:

  1. Je škoda že už to "skončilo" jsem zvědavá na osmou řadu. Vážně jsem si to zamilovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky... tak moc se těším na 8. řadu!!!!! JENOM DOUFÁM ŽE TAM BUDE MISHA. Toho jsem si skutečně oblíbila a že se teda vrátí Gabriel.

      Vymazat
    2. To máte to stejný, jako když já teď čekám na 3 sérii BBC Sherlocka Holmese xD ...to čekání je tak kruté! :D

      Vymazat
  2. Já taky blog docela zanedbávám...docela? Hodně xD
    Ale za to na face jsem docela aktivní s těmi statusy.
    No co se týče těch seriálů, tak zkus nějaký další, za to nic nedáš, můžeš to kdykoli vypnout. Ono sledovat něco znova, to já třeba taky dělám, ale už to není to pravé,třeba na potřetí vůbec ne. Člověk už ví, co tam bude...ale tak si třeba připomeň nějaké pěkně scény nebo tak :) to nikdy neomrzí xD
    Já bych už také měla napsat o tom, kdo jsou vůbec ti dva na tom designu etc. ale jsem líná...no uvidím, lidi by si zasloužily něco více vědět o mém novém zájmu xD
    To o výkecu o Supernatural jsem si přečetla, ale nebudu se k tomu zatím vyjadřovat. Ve své podsatě to vůbec neznám a přesně ani nevím oč jde, takže by to bylo hloupé, ale mám přečteno a vím aspoň něco :D
    A ta tvoje kamarádka, co přetáčí ty scény...ehm, udělat mi tohle u Sherlocka, je mrtvá xD
    A nechápu,proč by měl mít někdo za zlé, že tu mluvíš v převážné většině o Castielovi, To je hloupé. Vždy si člověk oblíbí nějakou postavu více a taky se jí více věnuje :)
    A s posledním odstavcem souhlasím...jen to nejlepší mě zvedne ze židle. Ale každý to má jinak, ten vkus na věci, to beru...stejně mě štve, když se někomu nelíbí to, co mě xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JOo mne asi taky xD. Nemám ráda, jak někdo prostě nemá ráád to co já, ale dá se s tím smířit.
      Castiel je moje oblíbená postava a to proto, že sep rostě chová jinak. A pak jsem si oblíbila Gabriela a Lucifera.
      Zítra končím poslední písemku a možná začnu se dívat na něco jiného, ale ještě nevím.
      Já se taky moc nemohu vyjadřovat ke hrám a podobně.
      Supernatural je ale něco jiného. Já se na filmy nebo na seriály nedovedu dívat dvakrát, ale u Supernatural bych to klidně udělala. Víš ono mi příjde, jakoby mi ten seriál byl napsán na míru. Ale je to těžko pochopitelné.

      Vymazat