sobota 2. června 2012

Bolí mne...

...za krkem...




...ale jsem šťastná.


Tak. Přijeli jsme kolem 1 hodiny odpoledne. Ale jelikož jsem byla úplně mrtvá, tak jsem si šla lehnout a ani nevím kdy, usnula jsem. A vzbudila jsem se nějak před asi půl hodinou. Jsem jak přejetá parním válcem, ale stálo to fakt za to. Jsem krásně uvolněná a mám se nehorázně dobře.

Ale postupně.

Večer před odjezdem jsem to jasik nestíhala a tak jsem to zabalila až v 11 hodin večer. Což bylo poměrně nepraktické, když jsem vstávala o půl 6 a přede mnou byla vidina 3 až 4 hodin v autě a slavení až kdesi do dalšího rána a následně brzký budíček a další 3 až 4 hodiny do Ostravy.

Vyrazili jsme teda někdy kolem 6 hodiny raní. Jeli jsme a já většinu času poslouchala hudbu nebo jsem dokonce i kreslila. Ale nestojí to moc za nic, protože jsem měla v tužce špatnou stuhu nepraktický papír co se třepil a řekněme, že dálnice naší země nejsou zrovna bez vad.

Tak jsem teda ty 4 hodiny přežila v autě a něco málo po 10 jsme byli na místě. Už od pohledu to tam bylo krásné. Přišel nás přivítat ženich a my předali náš svatební dar - dorty. Musím říct, že mamka se s nimi dost paplala. Přišel můj děda, potom se objevila babička a přijela rodina ženicha. Jeho maminka dělala naprosto úžasné mini koláčky.

Téměř hned jsme se šli ubytovat. No... a dostali jsme pokoj, jaký jsem ještě v životě neviděla! Pokoj měl dvě patra. Hned jak jste vešli, uviděli jste dvě postele, křeslo, stůl ze světlého dřeva, komodu a stěna byla vymalována na červeno a mezi postelami stála lampa co se zapínala takovým tím zatažením za provázek. Hned u dvěří po pravé straně kolem stěny bylo schodiště. Došli jste do prvního patra a tam byl tůl u zdi, nad ním zrcadlo a když o tom tak uvažuji, možná jste se mohli vidět v posteli, jelikož ony byly přímo naproti. Na stole byla televize a pod ním mini lednička. Na každé ze dvou stěn bylo okno s výhledem na Prahu. I když jsme byli na okraji Prahy - Praha 9 - a nic jsem tam neznala. Takže dvě postele a u každé z nich byl noční stolek. Nalevo pokračovalo druhé patro ovšem mohlo tak mít na šířku pouze metr a něco málo. Levá strana byla ohraničená masivním zábradlím, ale když se o to taťka opřel tak zaskřípalo a trochu se naklonilo. Na pravé straně byla zrcadlová skříň a přímo rovně koupelna s červenýma kachličkama se sprchovým koutem a zrcadlem a spoustou místa.

Všichni byli z pokoje nadšení a porvali jsme se málem o to, kdo bude spát nahoře. To se potom čirou náhodou vyřešilo, ale o tom až potom.

Začali jsme se připravovat. Mezitím se objevila rodina ze slovenska a já je mile ráda zase viděla. No tak vlasy, make-up, šaty, silonky a plno takových drobností. Ještě mi z patra spadla náušnice xD. Tak po hodině příprav, kdy si u nás strýc žehlil košili, tak jsme byli hotovi.
Na chodbě nás odchytila Zuzka. Chodila jsem s ní dávat voničky na šaty a saka a tak jsem si prohlédla všechny. Bylo nás asi 30.

Na chodbě jsem taky viděla nevěstu. A... panebože! Ona byla tak nádherná. Moje babička ji na poprvé nepoznala. Skutečně krásná.


A pak to začalo. Mírně nám mrholilo, ale to nás moc netrápilo. Byla docela zima, ale nikdo si světr nebo kabát nevzal. Obřad na zámečku a následné rozepínání vlečky nevěstě pod sukní xD. Její švagr totiž jako jediný to uměl a oni na to zapomněli, tak těsně po tom, co si řekli ,,ANO" tak ji zalezl pod sukni a rozepínal jí to xD. Všichni se smáli. Pak se nám vyjasnilo a tak jsme se šli fotit. Měli profesionálního fotografa, ale vtipnější bylo, že strýc měl lepší vybavení na foťáku jak samotný fotograf. A mi bylo dovoleno vyzkoušet si tím foťákem fotit. Tuším že říkal, že vybavení do foťáku jej přišlo na nějakých 70 000. Ale jistá si nejsem to jsem jenom tak zaslechla.
Po focení venku jsme já, Zuzka a její malá dcerka spolu s nevěstou a ženichem jsme šli fotit i do zámečku. Vydrželi jsme docela dlouho, ale uvítali jsme to, že jsme konečně přišli k jídelnímu stolu. Podával se silný hovězí vývar s nudlemi, knedíčky a výborným pečivem. Na druhé byla vepřová panenka s rajčaty, slaninou a sýrem a bramborové pyré s cibulkou. Maso bylo dobré, ale dost jsem z toho vybírala, ale každému se člověk nezavděčí že. A pak začala zábava!

Měli jsme živou kapelu SYMPAŤÁCI. A upřímě je odbivuji. Začali nějak kolem tuším 3 nebo 4 hodín a vydrželi do 1 do rána. Říkali nám, že takovou svatbu ještě neměli.

Začali jsme tancovat. A ne... nebyly to žádné moderní písničky, ale klasiky staré. Třeba Kabát, Michal Davit, Bananarama a podobně. Pár lidovek pro starší osazenstvo, ale zatancovali jsme si na to všichni. Tuším pak že tam byla písnička Macecha nebo tak nějak. Po asi hodině jsme dali dort a to už bylo na mne moc. Dál už jsem potom nejedla a jenom tancovala. Upřímě se dívím, že jsem na těch botech vydržela tak dlouho. Chlapi naprosto úžasní a energičtí. Netušila jsem, že můj taťka umí tak fajně tančit. No a s mamkou a nevěstou jsme to tam pořádně rozbalili. Miluji diskotéky, i když moc na ně nechodím, ale alespoň jednou nebo 2x do roka si ji ráda dopřeju.

Pak tam ještě bylo karaoke. Co si tak pamatuji tak jsme zpívali ,,Poupata", ,,Dlouhá noc", a podobné starší pecky. Nejoblíbenější byla asi ,,Pijeme Colu". Míchali se české, slovenské i anglické písničky.

Úžasně se tančilo třeba na Senzus nebo oblíbený byl právě Michal Davit a Olympic se tam objevoval dost často a později třeba Kabáti, kde se rozjeli i mladší kluci.

A my jenom tančili a tančili, v párech, v kruhu, skákali, dupali, zpívali. Páni... tohle bylo. Parádně se to i rozjelo v době, kdy už chlapi měli něco napito. Obdivuji nevěstu. Ta celou dobu byla na nohou.

Kolem 9. hodiny ji unesli a já šla s ženichem jí hledat.

A pak se zase tancovalo a zpívalo. Měli jsme i mikrofony a zpívali. Falešně, ale sťastně.

Pak jsem si dala ještě šunku a ta byla fakt dobrá!

Sestra to zabalila tuším nějak kolem 11. A jelikož se bála jít sama, tak musel taťka s ní. Říkal, že až usne tak se vrátí. Lehli si nahoru s tím, že se taťka pak zvedne a půjde, ale usnul dřív jak ona xD. A tak jsem přišla o postel v prvním patře. S mamkou jsme to tam rozbalovali až do asi 1:15 ráno, kdy odjížděla kapela. Zakončili jsme písničkou Aleluja, v podání Sympaťáků a písničkou Nonstop a šli spát.

Osprchovala jsem se, buchla sebou do peřin a hned usla. Byla jsem buzena něco před 8 hodinou.

Snídani jsem měla už v tu 1 hodinu, kdy se podávali mini řízečky ale nepohrnula jsem snídaní 2. Snědla jsem dvě topinky - jednu s medem, jednu s nutelou - koláč a koblížek a tyčinku kokosovou, kakao a džus. Švédské stoly no xD. Jsem nenažraná. Ale večer jsem moc nejedla a hodně jsem to vytančila jak říká mamka.

Dostali jsme košíčky s naprosto výborným sladkým cukrovím a čakala nás dlouhá cesta. Byla jsem unavená a věčně jsem se opírala hlavou o okno a natáhla jsem si svaly na krku. Tuhle cestu jsem spíše pospávala, ale neusla jsem nikdy, protože mi spadla hlava a mne to dokonale probralo.

V Brně nebo kousek před ním jsme se zastavili na oběd. KFC a McDonald. Ségra měla z měkáče dětské menu a má hračku - takovou vystřelující zebru - a já měla B-smart max s Longrem, kuřetem Kentucky nebo jak se to píše a pití že. A chutnalo mi to. KFC má lepší maso i hranolky - ano porovnávali jsme. S plnými žaludky jsme pokračovali v cestě domů.

Domů jsme dojeli nějak kolem jedné. A první co jsem udělala, bylo přivítat se s babičkou a dědou, zvířaty. Pak jsem sebrala batoh a prohlásila: ,,Jdu spát!" A fakt jsem to udělala. Byla jsem kompletně unavená a i když jsem spala pár hodin vidím to tak, že i v noci půjdu spát brzy. Ale fakt to stálo za to.

Už mám od našich slíbené, že s nimi půjdu na ples a opět si zatrsáme. Jenom mne mrzí, že jsem nemohla Kitsu pomoci na dnu dětí ve středisku, ale snad mi to odpustí.






(A koho by to zajímalo tak šaty půjčovné stálo prý 10 000,- a celá svatba je vyšla nějak na 96 tisíc nebo tak nějak)

Ale jsou nádherný pár. Ženich je trochu nesmělý, ale fajn chlap. A nevěsta... no prostě naše Míša.

2 komentáře:

  1. Tak tohle nebudu nějak šíleně moc komentovat, vlastně nevím, co bych k tomu řekla xD mám to přečtené celé, tak to vezmu tak, jak si to pamatuji :)
    Takže..snad jen tedy, že je škoda, že jste tam nezůstali déle, pak že mě docela překvapuje ten fotograf se svým shitským foťákem xD a že ta nevěsta byla vážně nádherná! Ještě by mě zajímalo, jak se ti podařilo zhodit tu naušnici z patra :D a taky jestli jsi byla naštvaná, že ti zabrali to fajn místo nahoře xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ten fotograf měl dobrý foťák, akoráte strejda je takový maniak, že měl prostě předposlední model a už teď říká, že chce en poslední xD.
      Nevěsta ano... vlastně poprvé, co jsem byla na svatbě.
      No já to taky nechápala, jak mi ta náušňice spadla kdesi dolů xD. Ale kdyby byly fotky, tak bys viděla jak se mi to povedlo xD.

      Vymazat