sobota 25. února 2012

I...

...love....



...ice cream!

Tak dneska se docela nudím na baráku. Nic se mi nechce dělat. Jediné vzrůšo byla procházka s Maxem v lese. Parádně jsme si zajezdili na  listí jak jsme se snažili se sestrou slést ze srázu. Max lítal kolem jak ďas a pokoušel se marně chytit zajíce. Musela jsem ho párkráte zavolat než přišel, ale poslouchá celkem dobře.

Moje maminka mi známila, že bude mít i nanuky a zmrzlinu. SUPER! To prostě k cukrárně patří a alespoň bude v létě co jíst.

Věděli jste, jak je náročná zmrzlina na údržbu? Pokud ji třeba necháte roztát už nikdy ji nezmrazíte tak, aby byla stejně dobrá. Jednoduše ji potom můžete vilít do kanálu. A má jenom 14 denní trvanlivou lhůtu od otevření. Což mi přišlo trochu málo.

A víte jak jsou takové ty slunečníky, koše, vlaječky a stožáry s logem zmrzliny? Tak to podnikatel dostane zadarmo k tomu. Prostě propagace a chodí se kontrolovat, jestli neprodáváte zmrzlinu od jiné firmy. Toho teda je. A prodávají vám k těm pohárům třeba horké maliny a oplatky do kornoutků mají svoje taky. Ale prý vyjdou levněji jak kdyby si je mamka kupovala sama.

No... ale dneska jsem se dala do tvořivosti já. Vzala jsem si dva a půl kopečku vanilkové zmrzliny z Makra. Zabodla jednu půlku zmrzlinového oplatku. Nasypala čokoládové ,,lentilky" takové placičky malé jakoby, přidala dvě lžičky nutely a lžičku karamelu. Pěkně jsem si pochutnala. Ale jaksik se mamce nelíbí, že ji kradu ty oplatky - jeden vyjde málem 3 koruny - tak hodlám si dát banán se zmrzlinou karamelem a rozpustit si trochu čokolády... hm... pochoutka.

Cukrařina má totiž své výhody a nevýhody. Mezi nejpřednější výhody jsou zákusky, kterým by propadla trvanlivost zadarmo, za tringelty želé atd., zmrzlinu také zadarmo, ale zase nevýhoda je, že člověk přibírá. Ale co...

Škoda, že jsem zapomněla to vyfotit, ale když jsem měla takovou chuť!

No pak jsem lízala z kastrolu fondan a karamel. Vždy jak jdu do ledničky tak si namočím prst a slíznu. Mňam Mňam.

Ale jinak nic.

Jo ještě jsme s mamkou dělali linecké slané pečivo. Já ho teda moc nemusím a z grilovacího koření jsem měla červené prsty a zase z česneku smrděla celá cukrárna - ano já prostě nemám ráda česnek - ale z kmínu zajímavě voněli ruce. Pak jsem z kousků šunky uždibovala a krmila tím Tessinku a Maxuli.

Sestra vypadla na oslavu a Kitsu je na návštěvě u tety tak skutečně nemám dělat nic jiného, než sem tam uvařit kafe, dát zákusky a zabalit a případně pomoci s výstavbou pultu. A nastříhat cenovky.

Zítra asi Kitsune nepřijede, takže se budu skutečně nudit. Učit se mi také přímo nechce...

No co... ale už jsem dostala zprávu, že tylovky budou hotové... tak se těším!!! Ještě si spíchnout mašli ze zbytku - snad to nezvořu - která by měla být taková trochu větší, než jsem zvyklá. Ale všechno je jednou poprvé.

Těším se na tvorbu nových a lepších outfitů. Navíc mám slíbené zaplacení nových balerínek. Budou levné od ťamíku. A určitě bílé. Ještě bych chtěla nějaké boty na podzim. Nějaké na šněrování. Nízké a na podpatku. A náhodou mi babička nabídla, že si vezme moje staré kozačky kupované, když se mi minulou zimo rozbili. Ty moje nové - co už mají nový podpatek xD ano ničím boty rychle, ale jsou od ťamíků - ty asi tak dlouho nevydrží. Tak mi příští zimu zaplatí nové. Mám jistou představu. Ale to se uvidí. A pak musím dát taťkovi na opravu moje střevíčky, kde mám schozené podpatky. Nechci o ně přijít.

No... a chtěla bych nové triko. Nevím ale jaké. Něco od ťamíků.

A rozhodně si musím koupit lepidlo. Lepidlo na řasy.Už mi to staré došlo. Nevím na kolik mne to vyjde a snad bude kvalitní. No nevadí...

Nevím co psát. Asi jdu pro chlast.Finskou vodku xD.

Měla bych, protože mne naši posílají. Nevím proč mi děda stále vnucuje alkohol. Já ho nesnáším. Nechutná až na koňak. Ten je celkem dobrý... s rumem.

Každopádně cukrárna je čím dál tím více rýsuje. Je to takové fajné domácí.Není to nic chladného takové domácí fajn. Jenom krb.

Od babičky jsem dostala perníkové srdce co sama udělala. Ona miluje perníky a co s nimi všechno dovede! JE TO taková kouzelnice s perníky.

Ale dneska druhá babička i děda skončili špinaví od Maxe xD. A Tessince jsem myla tlapky. Moc nadšená nebyla. Mňoukala a prskala a trošičku i škrábala, ale musí být čistá ne? Přece jen kočka co skáče po gauči a podobně.

Navíc pomáhám mamce někdy s účetnictvím a píšu ceny na fotky a fotky upravuji... no jo sestra není ochotná a jinak já jsem jediná co umí ovládat Photo Filtr.

Tak... už tu delší dobu sedím nad článkem a měla bych jít něco dělat. Äle když já nevím co...

Už aby byly prázdniny. Začínám být nepoužitelná.

Tak teda jdeme vstříc cukrárně a jejím povinnostem a následně dobré večeři - vařím já xD nikomu se nechce - a sledování televize s kočkou u břicha a následně vaně  trochou té mořské soli, šampónu a pěkně vonící pěně do koupelny.

Teď je čas jít.






(neptejte se proč zrovna tento obrázek... já nevím xD)


Místo focení: Kitsunina chodba xD

2 komentáře:

  1. Pravda zítra nepřijedu auto nemáme. Ty sladkosti ti občas závidím. xD A na tylovku se taky těším a moc. Však pravděpodobně se tam stavíme v pondělí v úterý jak víš nemohu nebo pak je taky středa. Však se ještě domluvíme. Balerínky už potřebujeme obě tamty se opravdu rozpadly xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se balerínky nerozpadly to jim se jenom zdá.
      A jop stavíme. Vím že nemůžeš zase budu doma se stále dokola se dívat na Let's dance a nudit se. A stejně mne udivuje, že jim to tak trvá. Trochu mi chybí ty tvoje návštěvy. Ale ráda bych ti něco přinesla, jenže bohužel my to vždy sníme dřív xD

      Vymazat