čtvrtek 24. února 2011

Gackt (referát)


Sedmá část

GACKT
Bývalý zpěvák slavné skupiny Malice Mizer. Do roku 2004 tvrdil, že je 450-ti letým upírem. Jeho sólová dráha se naprosto liší od jeho působení v Malice Mizer. Byl i v České republice. Jedna z jeho prvních písniček na sólo dráze byla Vanilla a byl to docela šok, když z elegantního muže přemake-upovaného s nagelovanýma hnědýma vlasy se stal téměř puberťák. Blond vlasy, jemné líčení, kožené kalhoty a bunda. Byl to ohromný rozdíl, ale svědčí mu. Později když byla historka s upírem ohraná začal říkat, že je robot. Nazpíval opening
k Terminátoru Kronika Sáry Conrové. Zahrál si spolu s Hydem ve filmu Moon Child (dítě měsíce), kde sám vypomáhal napsat scénář. Účinkoval v mnoha filmech, byl v mnoha pořadech, dělal Yoshikiho skupině S:K:I:N zpěváka. Byl vzorem pro postavu do playstation hry Final Fantasy 6 a 7.
Je hodně fyzicky silný. Snaží se být ve všem nejlepší a velmi se mu to i daří. Gymnastické kousky mu nejsou cizí a při filmech ani nepoužíval dubléra jak kde kdo. Je velmi slavný, ale zarážející je i jeho minulost, kterou sepsal v knize Jihaku (přiznání). Jako malý měl zakázáno dívat se na televizi, musel od 3 let hrát na klavír a byl nucen poslouchat pouze klasickou hudbu. O matce se neví téměř nic a o otci, že hrál v orchestru. Když mu bylo 7 let, málem se utopil v moři. Tehdy viděl svůj život a popisoval to jako takovou hračku, takovou lampu kde na sebe navazují obrázky tak takto viděl Gackt své vzpomínky. Od té doby má Gackt údajně své zvláštní schopnosti. Něco jako šestý smysl a dobrý sluch. Tehdy prý začal vidět duchy a rozmlouvat s nimi. Krátce po tom jej odvezli do nemocnice, když měl velké bolesti břicha a zkolaboval a nezjistilo se proč, dali jej na izolaci. Tehdy Gackt poprvé vytušil jakou moc asi má. Na tom oddělení byly děti, které kdykoliv mohli zemřít a on to věděl. Věděl, že ten a ten zemře a to jej deptalo. Nikdy nebyl nijak mentálně silný a pomalu to nezvládal a doktoři jej odmítli z nemocnice pustit. Štěstí bylo, že Gackt byl chytrý a začal napodobovat svého doktora a časem jej z nemocnice pustili. Poté už nic nebylo jako dříve. Gackt se pokoušel sám opět vyvolat tu vidinu lampy, takže třeba jel na kole z prudkého kopce nebrzdil a podobně. Povedlo se mu svůj 6. Smysl utajit a později se stal zpěvákem Malice Mizer. Mana měl pro něj pochopení, sám byl jiný a poznal v Gacktovi talent. Strávili spolu dlouho, ale pár měsíců před smrtí bubeníka odešel neznámo proč ze skupiny. Když bubeník Kami zemřel, všichni pochopili, že on o tom věděl. Gackt byl v tu dobu na turné, takže se údajně nezúčastnil pohřbu.
Gackt je jako malý orchestr umí hrát na trumpetu, tubu, lesní roh, eufonyum (baryton), trombón, housle, piano, kytaru, basu, bicí, šamisen a prý i harfu. Nedávno vydal písničku Ever, kde se jakoby vrací do svého dětství.

Žádné komentáře:

Okomentovat